Temat: Świąteczne filmy i książki
Jakie są Wasze ulubione filmy o tematyce świątecznej?
A może macie ulubione książki związane z tym okresem?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Jakie są Wasze ulubione filmy o tematyce świątecznej?
A może macie ulubione książki związane z tym okresem?
Oczywiście 'Kevin sam w domu' i Last Christmas!
Ja lubię stare polskie kolędy, a z filmów obowiązkowo oglądam 'Samych swoich', może mało tam jest o świętach, ale w dzieciństwie to zawsze w święta ten film oglądałam...
Zawsze czytam Opowieść wigilijną Dickensa, a filmów to zwykle mało w tym czasie oglądam, i raczej coś nowego niż typowo świąteczne filmy.
Jakoś nie przepadam za tymi produkcjami świątecznymi, od dzieciństwa tak mam.
Czemu tak Merry01? Zbyt kolorowe, naiwne i przesłodzone?
Chciałabym polecić Wam norweski serial "Facet na święta". Na Netflixie są dwa sezony. Uwaga, z napisami jest lepsze tłumaczenie. To przezabawne perypetie 30-letniej Johanne, której rodzina troszkę fiksuje przez to, że jest singielką. No więc Johanne zaczyna szukać partnera, z różnymi zabawnymi i mniej zabawnymi skutkami, a wszystko rozgrywa się w okolicy świąt oczywiście, w przepięknej, śnieżnej scenerii norweskiego miasteczka.
Jakoś wolałam zawsze przeżywać święta w rzeczywistości, a nie oglądać je na ekranie;)
Ach, o to chodzi. To chyba są dla Ciebie bardzo ważne i z Twojego komentarza wnioskuję, że przeżywasz je głębiej.
Ja lubię w okolicy świąt obejrzeć czasem coś radosnego w świątecznym klimacie. W ogóle lubię to takie otaczanie się świętami poprzez zapachy, świąteczną muzykę, filmy, dekoracje.
Bo to jest czas bardzo rodzinny, aż szkoda mi czasu na TV...
Jeśli masz przy sobie bliskich to całkowicie zrozumiałe.
A ja lubię jak w tle leci jakiś fajny zimowy film, taki w kontekście świąt ...
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź