Odp: Masaże pomagają na nerwowość?
bardziej na stres pomaga, nerwowośc to inna sprawa - tutaj trzeba nad sobą pracować
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
bardziej na stres pomaga, nerwowośc to inna sprawa - tutaj trzeba nad sobą pracować
są masaże relaksujące, więc pewnie w jakimś stopniu wpływają na nerwowość
Czasem jesteśmy poddenerwowani, bo mamy dużo stresu i nawet nie zdajemy sobie sprawy jak bardzo nasze mięśnie są przez to spięte. W takich przypadkach bardziej przydaje się masaż, który wykona fizjoterapeuta, bo przy okazji rozluźni poszczególne partie ciała. Zwykły masażysta nie ma tak rozległej wiedzy, więc lepiej skorzystać z takiego masażu
Myślę, że warto ten temat zostawić specjaliście. Dzięki temu wielu trudności się oszczędzi.
Myślę, że można spróbować. Takie masaże lecznicze czasem zamawiam sobie i naprawdę jest ulga! I dla kręgosłupa i dla głowy
Masaż jest super w 15 minut odpłynęłam przy samym masażu twarzy. Jednak podejście do życia bez brania do siebie wszystkiego trzeba mieć cały dzień.Straszna choroba męża i moja która mi unieruchomiła ręce oraz praca i dzieci zmusiła mnie by odpuścić wiele rzeczy i dobrze mi z tym, kiedyś potrzeba było antydepresantów i stosy magnezu i czekolady. Teraz już nie. drobne przyjemności daja wiele radości i siły - rower, czy sałatka zrobiona tylko dla siebie, kąpiel bez przerywania 4ki dzieci, czy wezwań chorego,męża, noc przespana bez pobudek i wezwań - super cenne. Szczęście tu i teraz.
masaż, czemu nie, chociaż raczej ciężko go zrobić w pracy, a chyba to praca jest największym źródłem stresu, przynajmniej dla mnie. Jak mam ciężki dzięń to biorę ziołowy nervomix control i staram się jako przetrwać odliczając tylko godziny trzeba sobie jakoś radzić
Słyszałam, że pomagają i mam zamiar z nich skorzystać właśnie w tym celu
Nawet najlepszy masażysta nie pomoże , jeśli konkretna osoba nie będzie sama systematycznie dbała o brak nerwów itp
no pewnie, że pomagaja. Jak masaż dobrze zrobiony, ma takie zadanie by odpręzyć , pokonać nerwy, napięcie. Osobiście polecam masaż lomi lomi. Dla odważnych - tantryczny masaż polecam. To dopiero odpręzenie
Wiadomo! ja dwa dni temu bylam na masazu tantrycznym i powiem wam, ze w zyciu nie czulam sie tak rozluzniona jak po tym "zabiegu". No doslownie caly stres i emocje splywaja z czlowieka
Masaże relaksują, ale do nich też trzeba się przygotować psychicznie, bo jak nas coś dręczy, to masaż też nie pomoże...
Prawda. Nawet najbardziej relaksujący masaż problemów nie rozwiąże. Może jedynie dzięki zniesieniu stresu pomóc trochę spokojniej zastanowić się nad ich rozwiązaniem. Tylko kto z nas myśli o masażu, gdy jesteśmy zaprzątnięci problemami?
Dla mnie masaż jest dobry na wszystko, więc warto poszukać czegoś co pomoże uzyskać dobry masaż w domu. Można zdecydować się np na poduszkę masującą, którą można stosować w domu bez najmniejszych problemów.
Myślę, że masaż jest pomocny aby się zrelaksować i odetchnąć od nerwów. Ja nie chodzę na masaże, ale mam matę masującą. Świetna sprawa, można jej nawet używać w samochodzie.
Zanim kupiłam też miałam wątpliwości czy w ogóle coś to daje, ale warto kupić
Relaks zawsze pomaga się wyciszyć...
Jak mi by się przydał taki masaż....
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź