Temat: Stop marnowaniu żywności
W dobie szalejących cen i kryzysu żywnościowego warto sprawić, żeby to, co zostało kupione, było spożytkowane, a nie zmarnowane. Jakie macie sposoby na wykorzystanie żywności w 100%, aby nie wyrzucać jej?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
W dobie szalejących cen i kryzysu żywnościowego warto sprawić, żeby to, co zostało kupione, było spożytkowane, a nie zmarnowane. Jakie macie sposoby na wykorzystanie żywności w 100%, aby nie wyrzucać jej?
Po prostu nie kupuję na zapas... Tylko tyle ile potrzeba na 2-3 dni do przodu.
Nadwyżki można mrozić, oczywiście nabiału nie - ale mięso czy warzywa, część owoców można.
Ja oddaję do lodówki społecznej
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź