Odp: Ulubione książki i filmy
ja czekam az wydadza ostania czesc tak za 2 lata i zaczne zmierzch czytac
no i zapomnialam wziasc Intruza ;p
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 … 7 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
ja czekam az wydadza ostania czesc tak za 2 lata i zaczne zmierzch czytac
no i zapomnialam wziasc Intruza ;p
Właśnie czytam "Weronika postanawia umrzeć"
[quote=emilia_s292]Właśnie czytam "Weronika postanawia umrzeć"[/quote]
a ja nie lubię Coelho... jakoś do mnie nie przemawia....
aa chciałam napisać co innego, ale zostałam rozproszona tą "Weroniką"
obejrzałam właśnie całkiem relaksujący film, żadna rewelacja, ale akuratny na przyjemny wieczór "Sok z żuka"
Ja zgłupiałam. To gdzie oglądasz, jak nie masz telewizora?
[quote=pinkmause]Ja zgłupiałam. To gdzie oglądasz, jak nie masz telewizora?[/quote]
na komputerku
a konkretnie na ścianie, bo pożyczyłam z pracy rzutnik, więc rzucamy sobie obraz z komputra na ścianę i mamy takie małe kino
To nawet lepsze. Nie pomyślałam, hi hi.
zdecydowanie!
nie ma reklam i durnych seriali
Ja czytam, co mi w rękę wpadnie. Teraz akurat Lema opowiadania.
A wcześniej Hemingwaya.
Po takich lekturach w głowie tworzy się ciekawy kolaż.
ja aktualnie ślęczę nad Podstawami Epidemiologii
po raz kolejny... czasem trzeba sobie coś powtórzyć
Ja męczę z synem "Kubusia Puchatka". A pod poduszką trzymam "Wiedźmina".
Moja mała tez lubi Kubusia Puchatka!
Ja czytam książki psychologiczne, pedagogiczne, dot. odżywiania oraz książki o psach.
Co do filmów to uwielbiam komedie i horrory Taka mała rozbieżność.
[quote=emilia_s292]Moja mała tez lubi Kubusia Puchatka![/quote]
My mamy jako lekturę. Polecam za to Misia Paddingtona, czyta się fantastycznie, a dzieci go uwielbiają (sprawdzone!) jeszcze bardziej niż Puchatka.
Ja uwielbiam czytać i czytam kiedy tylko mogę. Przeważnie są to lekkie książki takie obyczajowe i powieści, poza tym kryminały. Niezaprzeczalnie najlepsza jest jak dla mnie Chmielewska - dla innych fanek podpowiem, że jest taka angielska chyba autorka - Janet Evanovich, która pisze w bardzo podobnym stylu - jest wątek kryminalny, akcja i kupa śmiechu Jakiś czas temu odkryłam też wspaniałą twórczość Marry Higgins Clark - kryminały czy thrillery, które mają wspaniałą fabułę, czyta się je szybko, bo niesamowicie wciągają i przeważnie mają zaskakujące zakończenia. Niedawno przeczytałam też "Dom nad rozlewiskiem" Małgorzaty Kalicińskiej - powiem Wam, że obawiałam się, że powieść będzie taka mdła i nudna, ale zrobiła na mnie wielkie wrażenie - jest po prostu urocza i piękna. Jeśli ktoś zechce zastanowić się chwilę nad swoim życiem, zwolnić tempo, to książka ta potrafi nauczyć jak postrzegać piękno otaczającego nas świata - widoki za oknem, zmieniające się pory roku, jak doceniać każdy dzień spędzony z kochającą osobą...
[quote=pinkmause][quote=emilia_s292]Moja mała tez lubi Kubusia Puchatka![/quote]
My mamy jako lekturę. Polecam za to Misia Paddingtona, czyta się fantastycznie, a dzieci go uwielbiają (sprawdzone!) jeszcze bardziej niż Puchatka.[/quote]
Paddingtona to mała ogląda ale jakoś jej się nie podoba...
Ale książka i bajka to dwie różne sprawy. Znam wiele przykładów.
Teraz czekam na 2 część "Igrzysk Śmierci". Ma wyjść już niebawem.
To jak nikogo nie ma to idę do łóżeczka z "Królową Ciemności".
Szkoda, że nikt nie gustuje w takich książkach jak ja...
Ostatnio wpadła mi do rąk przypadkowo książka którą napisał Jacek Dąbała pod nazwą '' Największa przyjemność świata'' dziewczyny powiem tylko jedno przeczytajcie i nie będę mówić o czym jest , jest na prawdę !!!!! Polecam , ja ją połknęłam w jeden dzień!
Fanom zmierzchu polecam "Pamiętniki Wampirów" - właśnie zaczęłam się wgryzać w 1 księgę.
Kusi mnie też cykl Dom Nocy,
no no lubie o wampirach a wiec coś wynajde nawet w bibliotece
Każdy, kto wypełni ankietę, będzie miał szansę wygrać jeden z 5 egzemplarzy znakomitej książki "Dziesięciu królów morza" Jacquesa Mayola.
[url]http://www.menshealth.pl/forum/index.php?showtopic=1727[/url]
Aby wygrać książkę "Znowu poniedziałek" autorstwa Kirsten Khaschei, wystarczy odpowiedzieć na pytanie: "Którym dniem tygodnia według tradycji biblijnej jest poniedziałek?" i w terminie do 25 stycznia przesłać na adres konkurs@raciborz.com.pl, w tytule należy podać "Księgarnia Sowa - Poniedziałek" oraz podpisać się imieniem i nazwiskiem. Rozwiązanie konkursu 26 stycznia.
[url]http://www.raciborz.com.pl/art15029.html[/url]
[quote=emilia_s292]Właśnie czytam "Weronika postanawia umrzeć"[/quote]
oglądałam ten film! Coś wspanialego, nie wiem tylko czy książka nie lepsza, bo zwykle tak jest
Strony Poprzednia 1 2 3 4 … 7 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź