Odp: Meble kuchenne na wymiar?
Ja mam meble na wymiar, bo z moją małą kuchnią nie miałam za bardzo innego wyjścia, ale sprawdzają się bardzo dobrze.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 2 3
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Ja mam meble na wymiar, bo z moją małą kuchnią nie miałam za bardzo innego wyjścia, ale sprawdzają się bardzo dobrze.
Jeżeli nie wiesz jak sobie urządzić kuchnie albo ogólnie aranżacją wnętrz bo ja miałam ten sam problem ale znalazłam całkiem niezłą firmę która się tym zajmuje - dopasuje się do twojego gustu i tego co wymagasz potrafią profesjonalnie doradzić a co najwazniejsze posiadają w sklepie wszystko to czego potrzebujesz ja tam skorzystałam z pełnego zakresu ich ofert i jestem mega zadowolona. Nie wiedziałam co kupić potrafili doradzić co jest warte i modne i tak właściwie ubrałam swoją kuchnię.
Kiedy pojawiły się pierwsze oferty na meble pod wymiar w necie to myślałam, że nikt z tego nie będzie korzystał, bo ryzykowne. A w sumie wyszło tak jak z każdą inną usługą oferowaną w sieci. Dużo niższa cena robi swoje i po prostu zainteresowanie pozostaje.
Fakt faktem meble na wymiar są bardzo drogie szczególnie kuchenne jednak nie wyobrażam sobie innych mebli w swojej kuchni podobie chyba jak większość osób. Z tego co widzę to i tak mało kto kupuje teraz inne meble do swoich kuchni
Witam. Osobiście proponowałabym zrobienie mebli na wymiar. Do niedawna miałam podobny dylemat ponieważ urządzałam kuchnie i nie tylko. Wiadomo kasa szybko się rozchodzi przy remoncie ale wiadomo że chciałoby się mieć zrobione ładnie i elegancko. Dlatego ja się właśnie zdecydowałam na to aby to stolarz mi wykonała te meble. Dzięki temu mam zagospodarowane więcej miejsca, więcej jest szafek i w ogóle meble są wykonane bardzo solidnie. Nieraz warto jest zapłacić więcej i mieć porządnie zrobione. Wiadomo przecież że kuchni za rok lub dwa zmieniać nie będziesz?!:)
A czy myślałaś o trwałych, porządnych meblach z prawdziwego drewna? Jeśli nie zerknij w sieci, być może się zainspirujesz Pozdrawiam
Myślę, że warto rzucić okiem na meble modułowe do kuchni. Widziałam takie w agacie, a moja kumpela urządziła nimi super kuchnie, zaoszczędzając mnóstwo kasy
I jak, na jakie meble się ostatecznie zdecydowałaś? My z mężem też całkiem niedawno mieliśmy ten sam dylemat, wprowadziliśmy się do nowego mieszkania i na szybko musieliśmy wszystko "ogarnąć" . Sporo czasu spędziliśmy na przeglądaniu katalogów z gotowymi meblami, ale ostatecznie zrezygnowaliśmy z tego pomysłu i zaczęliśmy szukać firmy, w której będziemy mogli zamówić meble na wymiar. Meble są wykonane solidnie i starannie, tak jak chcieliśmy, cenowo też wyszło całkiem przystępnie
Bywają tak niewymiarowe kuchnie, że nie ma co w nich kombinować z gotowymi zestawami mebli, bo nie będa pasować. Moja kuchnia jest w mieszkaniu w kamienicy, więc wiem, o czym mówię.
To prawda. Lepiej zamówić u stolarza i nie "bawić się" w docinanie na własną rękę.
Miałam robione meble na wymiar i bardzo taki wariant polecam. Niewielka powierzchnia, świetnie zagospodarowana wiele pomieści. Na wymiar robiłam również żaluzje, których ofertę znalazłam w internecie , bo nie chciałam absolutnie firanek i zasłon w kuchni. Nie mam w niej nawet karnisza. Żaluzje to super zaciemnienie i wygoda.
Ja też zamawiałam meble na wymiar, głównie dlatego, że musiałabym zmarnować mnóstwo miejsca, a kuchnia i tak nie jest zbyt duża. Bo wiecie cęsto jest tak, że ty swoje a pan, który robi meble swoje i tak naprawdę on jest najmądrzejszy (choć nie twierdzę że tak nie jest) to jednak jak płacę za wykonanie więc chce żeby ten człowiek poświęcił mi czas. A tu pełen profesjonalizm, i wyceny robią indywidualnie, w zależności od wszytkiego - mebli, wykończeń więc można naprawde mieć wpływ na wszystko.
Ja mam dość sporą kuchnię, a teraz jest taki wybór, że gotowy zestaw można dobrać i jest sporo tańszy.
Czasem się nie da. Ja mam własnie małą kuchnię, a przez to gotowe zestawy nigdy nie pasują.
Ja polecam nowo otwarty internetowy sklep meblowy. Mają bardzo ciekawe wzory, do tego bardzo duży wybór. Sklep dopiero się otworzył więc do końca roku w celu przyciągnięcia klientów dali bardzo dużo promocji i dostawę gratis. Warto się pospieszyć bo później nie będzie takich okazji.
My nasze kuchnie zamawialiśmy w Dom Mix - juz 4 roczek mają, mebelki na zamówienie (na wymiar) dobrze dopasowane i jak narazie sie nic nie rozpada
Nawet były jakies fotki po montażu robione ale musiałabym poszperac zeby znaleść.
Ale z drugiej strony na ich stronie jest całkiem dużo zdjęć z ich realizacji - może nawet i nasze juz wstawione.
Z czystym sercem możemy polecić ta firmę, a w wolnej chwili poszukam naszych fotek i postaram sie kilka dodać
A kupował ktoś stoły i krzesła do jadalni przez net? Zastanawiam się czy warto kupić?
Ostatnio edytowany przez karolinkamarzec (2017-01-09 10:06:52)
Na wymiar to kupiłabym tylko prawdziwe drewniane meble od stolarza, bo sklejkę w odpowiednim wymiarze to znajdę w każdym sklepie meblowym.
Dokładnie, poza tym do każdej kuchni jakieś meble ze sklepu się mieszczą, nie trzeba robić pod wymiar...
Niektórzy już nie mają na co kasy wydawać to wydzielają...
Wg mnie do najmniejszej nawet kuchni można dopasować meble ze sklepu, tylko trzeba pomyśleć jak je dobrze ustawić... Albo postwaić na wysoki kredens aż do sufitu i wtedy wszystko zmieścimy...
Strony Poprzednia 1 2 3
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź