Temat: Dodatkowa praca dla studenta
Witam,
od X zaczynam studia dzienne i chętnie popracuję w wolnym czasie (głównie ptk-niedz.) Jaka praca będzie najlepsza? Mam tylko doświadczenie w sprzedaży w gastronomii.
Pozdrawiam
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam,
od X zaczynam studia dzienne i chętnie popracuję w wolnym czasie (głównie ptk-niedz.) Jaka praca będzie najlepsza? Mam tylko doświadczenie w sprzedaży w gastronomii.
Pozdrawiam
Może w kawiarni czy pubie, barze? Można być kelnerem np.
No tak myślę tylko czy akurat wynagrodzenie będzie tam ok?
Podobno napiwki są spore, tak że nie można narzekać...
Ostatnio edytowany przez Pimehol (2018-02-07 22:43:47)
Albo praca zdalna, tą można wykonywać w każdym wolnym czasie...
Zależy co kto umie, praca zdalna najczęściej wymaga jakiejś wiedzy, a obsługa klienta w pubie to zajęcie dla każdego...
Bary i restauracje to fajna praca dla kogoś, kto lubi ludzi, chce pracować głównie w święta i weekendy, nie ma jeszcze sprecyzowanej drogi albo studia dziennie uniemożliwiają mu podjęcie pracy w wybranym zawodzie. To fajne doświadczenie. Nie zawsze taka praca jest lekka, czy dobrze płatna, ale ma jeden wielki plus - nie zabiera się jej do domu, nie jest jakoś ponad miarę absorbująca. Bywa męcząca fizycznie, więc trzeba wziąć to pod uwagę, jeśli ktoś potrzebuje mieć siły na naukę i wtedy można pracować tylko w weekendy, a uczyć się w ciągu tygodnia, albo zatrudnić w miejscu, gdzie praca jest spokojniejsza.
Sama na studiach pracowałam w restauracji wieczorami i w weekendy i o ile ma się elastyczny grafik, to da się to połączyć. Koleżanka pracowała obsługując wesela. Zarabiała więcej, ale tu już weekendy nieprzespane i cała noc na nogach. W niektórych restauracjach, jak np. w McDonald's nie wolno przyjmować napiwków, a płaca jest niska i zapiernicz, ale poznaje się ogrom ludzi, co ma swoje plusy. W jakiejś klimatycznej kafejce chyba byłoby lepiej mimo wszystko.
Fajną sprawą jest IT, warto zrobić jakiś kurs i pracować zdalnie w wolnej chwili.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź