Temat: Co zamiast kwiatów
Ostatnio popularne staje się, że młodzi zamiast kwiatów chcą wino, kupony lotto itp. Co o tym sądzicie? Jesteście za tradycyjną formą czyli kwiaty czy coś innego?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Ostatnio popularne staje się, że młodzi zamiast kwiatów chcą wino, kupony lotto itp. Co o tym sądzicie? Jesteście za tradycyjną formą czyli kwiaty czy coś innego?
Fajny pomysł, bo kwiaty po tygodniu nadają się tylko do kosza, a tak to chociaż jakiś pożytek z tych prezentów będzie:)
Ja byłam na ślubie gdzie zamiast kwiatów dawaliśmy maskotki i inne zabawki, które młodzi przekazali na dom dziecka w ich mieście
Wczoraj widziałam w tv akcję zbierania przyborów szkolnych - jakaś para młoda zażyczyła sobie żeby goście przynosili kredki, piórniki, zeszyty itp a potem zostało to przekazane do organizacji charytatywnej rozdającej wyprawki. Moim zdaniem to świetny i pożyteczny pomysł...
My ostatnio bywamy na weselach na których nie ma już kwiatów. Kupowaliśmy już wino, drobny sprzęt kuchenny ( kupiłam ślicznego pomarańczowego mopa i niosłam jak kwiat ), książki, na najbliższe kupujemy puzzle
fajne są takie śmieszne prezenty, np z godstoys
Ja bym kupiła słodycze
Nigdy nie kupuje kwiatów, bo według mnie to strata pieniędzy. Przecież jeśli zaprosimy nawet 100 osób na wesele, to będziemy mieli ok 50 bukietów kwiatów, a przeciętny człowiek, który mieszka w małym mieszkaniu nawet nie będzie miał gdzie i w czym ich postawić. Wolę dawać praktyczne prezenty takie jak np. wino, czy książka. Jeśli znam dobrze osoby, na których wesele, czy ślub idę i lubią one czytać książki, to zawsze daje książki. Natomiast jeśli idę na wesele osób, które nie przepadają za książkami, to kupuje im butelkę wina , bo takie wino na pewno wypiją i nie zmarnuje się tak jak kwiaty.
Ostatnio edytowany przez mezzanine (2015-12-14 10:34:51)
Ja tak sobie myślę, że świetna alternatywą dla kwiatów może być fotoksiążka , zwłaszcza jeżeli Młoda Para to nasi dobrzy znajomi. Można w niej umieścić śmieszne zdjęcia z komentarzami, które sprawią, że całość każdego wprawi w dobry humor. Poza tym jest to wydatek rzędu 29 złotych i ładnych kwiatów za taką sumę raczej nie kupimy, a co więcej taka książka ze zdjęciami to będzie pamiątka na lata.
Ostatnio edytowany przez Darria (2015-12-21 00:41:10)
Ja jestem za kupowaniem czegoś innego niż kwiaty. Tradycja tradycją, ale czasami większy pożytek jest z wina, książek czy tych kuponów lotto niż z kwiatów, które po kilku dniach trzeba wyrzucić
Alkohol, maskotki lub kupony lotka
Bukiet z cukierków i osttanio własnie te kupony lotto
Tak to prawda, ja też dawałam ostatnio mojej koleżance fotoksiążkę z naszymi najfajniejszymi zdjęciami z okresu liceum-studia. Uważam że to świetny pomysł i faktycznie za porównywalną kwotę trudno byłoby kupić ładny bukiet ślubny.
Bardzo łatwa i intuicyjna strona łatwo pozwala wczytać odpowiednie zdjęcia. Uwazam że jest więcej okazji do których pasuje fotoksiążka albo fotokalendarz.
Ja jestem za tym, żeby kupić coś co przetrwa czyli może np. książkę w ciekawy sposób powiązaną z okazją. Kwiaty się wyrzuca po 3 dniach i tyle z nich jest..
Ostatnio edytowany przez Onka33 (2017-06-13 22:11:46)
To że książka to zdecydowanie. A jaka to już powinno być uzależnione od charakteru tych osób.
Dobry przykład, który zresztą dam w połowie kwietnia na ślub koleżanki. Wiem, że niektórzy obawiają się dawania takich prezentów, ale to jest naprawdę fajne i praktyczne.
Wino, wino, wino Chyba że para młoda nie pije. Jeśli nie poje to może jakiś voucher?
Ooo, dobry pomysł, np. na lot balonem, żeby za szybko ich przyziemne sprawy nie dopadły w związku;)
Uważam, że warto zamiast kwiatów zrobić coś dobrego i zaangażować się np. w akcję dobroczynną. Jest coraz więcej fundacji, które organizują akcję współpracując z młodą parą. Można spełnić marzenia chorego dziecka, dołożyć się do zbiórki na operację. Po ślubie i weselu warto zebrać zdjęcia z uroczystości i umieścić je w fotoksiążce.
Są osoby ktore nie lubią oglądać siebie na zdjęciach i ja np. wcale nie ucieszyłabym się z takiego fotoprezentu.. Wolałabym dostać coś słodkiego czy ulubione perfumy, są podobnej cenie a ucieszyłyby mnie 100 x bardziej
Ostatnio edytowany przez MaVanilla (2020-10-08 11:14:34)
Najlepiej wino zawsze sie sprawdza
Albo taki zabawny zestaw typu ręczniki czy kubki z napisami "Mąż i Żona"
Fajne są prezenty typu voucher na masaż czy do spa - taki bym chciała dostac
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź