Odp: herbata z cytryną
za koniakiem też nie przepadam , nie lubię też trunków na bazie anyżku ... bleeee
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 … 8 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
za koniakiem też nie przepadam , nie lubię też trunków na bazie anyżku ... bleeee
oj nie, koniak, whisky.... to nie dla mnie
[quote=angelcity89]a piłyście kiedyś czerwone winko z coca-colą
?
polecam, bo naprawdę jest dobre:)[/quote]
błagam NIE!
mieszkając w Szwecji dowiedziałam się o tym barbarzyństwie... jedna Hiszpanka tak zrobiła... myślałam że ... zwymiotuję ![]()
w Hiszpanii to popularne...
a ja winowa jestem i to bardzo ![]()
piję od dziecka
bo mój Tata robi wina
no coś ty - pyszne ![]()
z colą to jedynie whisky piłam i można to było uznać za znośne; raz mi się udało wymieszać martini z wódką i tonikiem, ale skutki były fatalne...
[quote=justyna][quote=angelcity89]a piłyście kiedyś czerwone winko z coca-colą
?
polecam, bo naprawdę jest dobre:)[/quote]
błagam NIE!
mieszkając w Szwecji dowiedziałam się o tym barbarzyństwie... jedna Hiszpanka tak zrobiła... myślałam że ... zwymiotuję ![]()
w Hiszpanii to popularne...[/quote]
no co Ty?! przecież to jest dobre ![]()
a martini z limonką i zielonym ogórkiem piłysście? ja zawsze z limnoką, a z tym ogórkiem widziałam niedawno w pubie..
z ogórkiem nie piłam - ciekawe jak to smakuje - bo ogórek taki bezsmakowy
z ogórkiem też nie piłam...
nawet sobie ogórka w kieliszku nie bardzo wyobrażam
fajnie z tematu o herbacie do różnych alkoholowych trunków
tak, to wracając do herbaty, to ją lubię urozmaicać trunkami własnej produkcji
ja herbatę właśnie z pigwą piję
a ja herbate lubię ale owocową z trunkami nie piję, bo musze być zawsze w pogotowiu jakby dziecko zachorowało lub coś - nie mam męża wiec licze sama na siebnie i musze być trzezwa
ja tam też muszę, ale jak wieczorkiem kropelkę doleję zdrowotnie, to się trzymam ![]()
nawet niewielka ilość może wykazać na alkomacie,po co ryzykować
ja nie jeżdżę to mi alkomat nie grozi, chyba żeby pohulać se nogą...
nie masz prawka
nie mam, mam męża kierowcę i zawsze siadam sobie z tyłu, ooooooo jak dama ![]()
nooooo takiej to dobrze
wracając do mojej zresztą ulubionej herbaty z cytryną znalazłam taką niemiłą ciekawostkę:
Bezpośrednim winowajcą uszczerbku na zdrowiu jest aluminium, które odkładając się na przykład w mózgu może prowadzić do choroby Alzheimera.
Herbata pomimo dużej zawartości aluminium nie jest szkodliwa. Wręcz przeciwnie. Znajduje się w niej bogactwo antyoksydantów a glin występuje w postaci nieprzyswajalnej dla organizmu. Sytuacja zmienia się, gdy dodamy plasterek cytryny. Nieprzyswajalne aluminium zmienia się w łatwo wchłanialny cytrynian glinu, a wprowadzony od organizmu w ten sposób metal odkłada się w różnych tkankach uszkadzając je.
[quote=pinkmause]nie mam, mam męża kierowcę i zawsze siadam sobie z tyłu, ooooooo jak dama
[/quote]
ooo, to zupełnie jak ja! nam to dobrze ![]()
pewnie że tak, czasami tylko jak go nie ma to pluję sobie w brodę; ale ja i samochód to niemożliwość ![]()
To tak jak ja......namawia mnie na prawko...a ja konsekwentnie twierdzę,że to nie dla mnie!!!!
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 … 8 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź