Temat: Gdzie na dietetykę?
Szukamy odpowiedniej uczelni - najlepiej centralna Polska.
Ale najważniejszy poziom, więc jeśli będą do tego podstawy, to mogę wyjechać gdzieś dalej.
Polecicie jakąś konkretną miejscówkę?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Szukamy odpowiedniej uczelni - najlepiej centralna Polska.
Ale najważniejszy poziom, więc jeśli będą do tego podstawy, to mogę wyjechać gdzieś dalej.
Polecicie jakąś konkretną miejscówkę?
Jestem na dietetyce w Szkole Mydłowskiej w Warszawie. Kierunek super - planowałam pójście na niego. I to był dobry wybór. Co chcesz konkretnie wiedzieć? Chętnie pomogę.
Jak rozumiem chodzi o http://www.wsp.szkolymydlowskiej.pl/ ?
Proszę o jak najwięcej info - dlaczego ta uczelnia i jak oceniasz po czasie kierunek.
Który rok? Jak ci idzie? Czy robisz już jakieś praktyki?
Szkołę Mydłowskiej wybierałam na podstawie kilku kwestii.
Przede wszystkim znaczenie dla mnie miał program, kadra i lokalizacja. Byłam na miejscu, oglądałam wszystko, rozmawiałam ze studentami, wszystko wyglądało jak powinno, więc złożyłam papiery. Nauki jest sporo, ale nie ma w tym bzdurnej teorii, są same konkrety. Naprawdę w ten sposób fajnie się rozwijam, robię pierwsze praktyki i widzę dla siebie potencjał na tym kierunku. A jak będzie z zarobkami, to przyszłość pokaże.
Zapisuję na swojej liście. Chcę zrobić tak, że najpierw poszukam online ludzi, którzy tam się uczą, a jeśli po rozmowie stwierdzę, że warto, to wtedy wybiorę się tak już zobaczyć wszystko na miejscu. Zależy mi, żeby uczelnia była dobrana rozsądnie. Po prostu nastawiam się na konkretny rozwój, a nie na stratę czasu.
Właściciwe robisz. Uważam, że wybierając kierunek studiów trzeba to dokładnie przeanalizować, bo to jednak decyzja na kilka lat, która ma wpływ na naszą przyszłość. O ile jesteś osobą pracowitą, to u Mydłowskiej na pewno sobie poradzisz i wiele z tych studiów wyniesiesz. A dużo zależy od ciebie. Będziesz pracować nad swoimi umiejętnościami i wiedzą to wszystko będzie ok.
Znalazłam na fejsie jeszcze dwie osoby, z którymi rozmawiałam o Mydłowskiej.
Nie wiem czy to przypadek, czy po prostu tam są wyłącznie zaangażowani ludzie, ale w tym przypadku tam było.
Pojawiło się narzekanie na jakichś tam profesorów, ale ostatecznie twierdziły, że po dwóch latach nie są tylko czystymi teoretykami.
Podoba mi się to.
Uczelnię ocenisz samodzielnie na miejscu, widząc jak to działa, jak reagują prowadzący zajęcia, co mówią osoby, które tam studiują.
Uwierz mi, że to zdecydowanie najlepsza droga. U Mydłowskiej raczej nie masz się co spodziewać niespodzianek.
Poziom jest ok - i raczej podobnie to odbierzecie.
Najlepsze są studia na poważnej uczelni a nie prywatnej, gdzie wiadomo że student to klient...
fajna dietetyka jest na medycznym w poznaniu
Uczelnie prywatne też mają takie kierunki, często bardziej uściślone niż ogólna dietetyka
Można zrobić licencjat lub podyplomowo jak się skończyło inny kierunek pokrewny.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź