Temat: Weselne menu
Macie ciekawe pomysły, co podać gościom? - poza rosołem oczywiście:)
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Macie ciekawe pomysły, co podać gościom? - poza rosołem oczywiście:)
musi być coś dla każdego: i dla jaroszy i dla dzieci, i oczywiście tradycyjna polska kuchnia;) bigos i flaczki obowiązkowo!
A sprawdzałaś może co oferują te lokale? też mi się wydaje, że takie tradycyjne menu najlepiej się sprawdzi:)
Ja zdecydowałabym się na coś w miarę tradycyjnego, ale w nowej odsłonie. Rok temu na weselu jadłam rosół (oczywiście) i dewolaje z sosem żurawinowym. Pycha. Dajcie spokój z flakami, schabowymi i barszczem. Wszystkim się to przejadło.
Myślę, że menu powinno być uniwersalne by każdy znalazł coś dla siebie . Najlepiej dopytać się w miejscu w którym robisz wesele co jest najlepsze na takie uroczystości.
u nas była zimna płyta, deska serów, sałatki jakieś, galaretki z drobiu, ryb, jakieś szynki faszerowane, jajka itd. Zależy w jakim stylu chcesz wesele, jaka ma być kuchnia.
Są sklepy co mają gotowe zestawy win dostosowane do ilości gości
A nie macie na wesele jakiś pakietów? i ustalonej kwoty w zależności od ilości i jakości jedzenia?
To wszystko jest do ustalenia. Trzeba dobrać charakter potraw do całej stylistyki wesela. Inne potrawy sprawdzą się podczas wesela w pałacu, a inne na świeżym powietrzu czy w stodole Tak czy inaczej jak już ustalimy co podajemy warto temat przybliżyć gościom. W drukarni ślubnej zaproszenia można zamówić nie tylko zawieszki na alkohol czy winietki, ale także profesjonalnie wykonane menu weselne. Goście lubią wiedzieć co i kiedy zostanie podane.
To zależy od pory roku w czasie wesela. Latem dobrze jest podać więcej chłodnych potraw, a zimą bardziej gorące i sycące dania.
Ja lubię lekkie dania bo wesele niestety jest dość późno
Wesela to powinny być od 13.00 - 14.00 bo jedzenie w nocy jest bez sensu dla mnie.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź