Odp: Tabletki to zło?!
O ile tabletki są dobrze dobrane i jeśli wykonuje się regularne badania, to tabletki nie będą "złem". kaweczka, ja np. badam się regularnie, też sama. Zgadam się z Twoją opinią.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
O ile tabletki są dobrze dobrane i jeśli wykonuje się regularne badania, to tabletki nie będą "złem". kaweczka, ja np. badam się regularnie, też sama. Zgadam się z Twoją opinią.
> MonaByl napisał/a:
> O ile tabletki są dobrze dobrane i jeśli wykonuje się regularne badania, to tabletki nie będą "złem". kaweczka, ja np. badam się regularnie, też sama. Zgadam się z Twoją opinią.
A jakie metody badania preferujesz? Pamiętasz też o samobadaniu co miesiąc? Rak czasami potrafi się rozwinąć w kilka miesięcy, więc "standardowe" badania co rok czy dwa to za mało.
Ostatnio edytowany przez kaweczka (2018-01-03 22:49:52)
W temacie pamiętania to nie jest to wcale jakieś skomplikowane - przypominajka w telefonie, aplikacja, choć ja w ogóle nie zapominałam, bo to pigułki bez przerw, więc nie wypada się z rytmu.
Wcale nie. Weźcie pod uwagę,ze są sytuacje kiedy trzeba brać tabletki. Sama na przyład jestem chora na pcos i tabletki są dla mnie dużym lekarstwem. Jak ich nie brałam to
wypadały mi włosy
miałam pryszcze
inne problmey z cerą takie jak przetłuszczanie się jej
kiepski nastrój
itp.
Każdy dobór tabletek powinien być konsultowany z lekarzem,to bardzo ważne,aby kobieta,miała zaufanie do swojego ginekologa ,bo wtedy można odpowiednio dobrać antykoncepcję i problemy typu bolesne miesiączki,pryszcze,nadmierne owłosienie na twarzy przeszło że tak powiem do historii.
Ostatnio edytowany przez zaneta03 (2018-05-07 21:58:28)
A może warto doradzić się znajomych w tej sprawie? Co o tym sądzicie?
Wszystko zależy tak generalnie mówiąc od typu tabletek. Warto takie rzeczy konsultować z lekarzem.
Tabletki antykoncepcyjne dobrze dobrane, nawet potarfia działać na nasza korzyść tak naprawdę Udowodniono przecież naukowo,ze antykoncepcja może pozytywnie wpływać na cerę, poprawia jej stan, do tego jeszcze zmniejsza objawy związane z pms (ból brzucha, rozdrażnienie, zmiany nastroju, gromadzenie się wody w organizmie) .
Ostatnio edytowany przez aniya677 (2018-08-25 13:39:32)
Wielkie dzięki za sprawdzone info! Jestem pewien, że mi się to przyda
Lepiej byłoby wcale ich nie brać, no ale z drugiej strony niechciana ciąża to też stres...
Jakoś trzeba się zabezpieczyć... Wszystko szkodzi, ale niechciana ciąża chyba najbardziej.
Ja nie wyobrażam sobie antykoncepcji bez tabletek...
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź