Odp: Skuteczność metod antykoncepcji
Niezależnie od tego, czy to będzie vibin czy inna pigułka, nadal jest to pigułka i nadal jest jedną z najbardziej skutecznych metod antykoncepcji.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
urodaizdrowie.pl FORUM » Antykoncepcja - czyli jak i bezpiecznie ;) » Skuteczność metod antykoncepcji
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Niezależnie od tego, czy to będzie vibin czy inna pigułka, nadal jest to pigułka i nadal jest jedną z najbardziej skutecznych metod antykoncepcji.
Mam vibin mini, póki co bezawaryjne, no i na samopoczucie po nich też nie mogę narzekać
Kiedyś brałam wspomniane wyżej tabletki, lekarz ginekolog przepisał mi je jako moją pierwszą antykoncepcję hormonalną. Nie miałam zastrzeżeń, sprawdzały się u mnie i nie miałam efektów ubocznych.
Skuteczność to nie tylko sensu stricto czy nie zajdzie się w ciążę, dobra antykoncepcja to przede wszystkim zadowolenie z jej stosowania a nie przymus, nie powinna sprawiać bólu i innego dyskomfortu również psychicznego, ja osobiście rzuciłam tabletki a teraz używam diafragmę caya, dobrze chroni no i nie jest wyczuwalna podczas penetracji.
Szklanka wody zamiast seksu - to najskuteczniejsza metoda:) Inne to tylko 99% pewności...
Ja z moich pigułek jestem zadowolona, stosuję od lat i nie mam żadnych skutków ubocznych, wiadomo ze każda kobieta jest inna i potrzebuje zróżnicowanej antykoncepcji. A nie wyobrażam sobie, aby sie nie zabezpieczac.
Skutki pojawiają się też o latach, nie ma bezkarne lykania chemii..
Coraz więcej kobiet ma problem z płodnością, więc za 20-30 lat to już będą jakieś tabletki na płodność bardziej powszechne niż te anty:)
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź