1

Temat: Kurs gotowania

Czy ktoś korzystał z takiego kursu? Warto? Siostrze się marzy zawód kucharza i nie wie czy wybrać szkołę policealną np. dwuletnią czy zwykły kurs a potem od razu na praktyki do restauracji. Na co wy byście postawiły? Ja zawsze wychodziłam z założenia, że nie szkoła, studia są ważne, a doświadczenie i umiejętności, więc obstawałam przy kursie i szybkim papierku. Jestem jednak ciekawa waszych opinii.

2

Odp: Kurs gotowania

Lepiej policealną i praktyki,chociaż jak ma talent to i tak będzie sobie radzić nawet po kursie:)

3

Odp: Kurs gotowania

Dziękuję za wypowiedź. Jesteśmy na etapie szukania szkoły policealnej - jakby ktoś mógł coś doradzić to czekamy:)

4

Odp: Kurs gotowania

Moim zdaniem też lepiej zapisać się do policealnej- zdecydowanie więcej człowiek jest się w stanie tam nauczyć, zarówno teorii i praktyki:). Mam kolegę, który po takiej szkole tworzy cuda kulinarne:)

5

Odp: Kurs gotowania

Nigdy nie byłam na kursie gotowania, ale słyszałam, że Adrian Feliks - jeden z uczestników Top Chefa - prowadzi różne warsztaty kulinarne i chce się na nie wybrać.

6

Odp: Kurs gotowania

ja czytam przepisy w gazetach, przeglądam książki kucharskie, nie potrzebuję aż kursu, żeby dobrze gotować

7

Odp: Kurs gotowania

Też chętnie poszłabym na kurs. Przepisy w gazetach i książki swoją drogą, a jak ktoś pokarze, nauczy, wytłumaczy to pewnie to całkowicie co innego.

8

Odp: Kurs gotowania

Mam książkę uczącą gotowania i mało odkrywczych rzeczy tam wyczytałam jak na razie

9

Odp: Kurs gotowania

Ja mam sporo książek kucharskich i zawsze coś ciekawego wyczytam, podpatrzę, czymś się zainspiruję.