Odp: słodycze
Masz rację bo ja pomimo wszystko zawsze jej szukam z nadzieją że może znowu jest dostępna
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 … 15 16 17 18 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Masz rację bo ja pomimo wszystko zawsze jej szukam z nadzieją że może znowu jest dostępna
Moze zresztą sie zdarzyc tak, że przy jakiejś okazji znowu jej troche zrobią. Jeśli tak bedzie - zrób sobie wtedy mały zapas :-)
Od maja planuję ograniczyć czekoladę więc do półek z czekoladami nawet nie będę podchodzić
Kostki które zostały zjadłam zaraz po powrocie z pracy i na dodatek w drodze do domu kupiłam ptysie nadziewane i też od razu je zjadłam.
A ja tak lubię ptysie i mam takiego głoda na słodycze... Może jutro ciacho zrobię bo już nie wytrzymuję
A ja tak się najadłam tymi ptysiami że leżę teraz na kanapie z telefonem w ręku i odpoczywam. Ciężka się zrobiłam ☺
linea, jakąś książkę sobie przynajmniej do tego leżenia i trawienia na kanapie weź ;-)
Również bardzo lubię czekoladę, ostatnio najbardziej smakuje mi gorzka . W pracy na chwilkę odpoczynku lubię podjadać "słodkie chwile" Dziś mam malinową, mniam
A wiecie ze dziś jest Dzień czekolady?
Dobrze, że nie wiedziałam, bo jakbym zaczęła świętować, to na jednej tabliczce na pewno by się nie skończyło
Ja świętowałam ale z umiarem choć "głosy" zmuszały mnie do zjedzenia większej ilości czekolady "Jeeeedz, zjedz mnieeeee... Dzień Czekoladyyy..."
U mnie święta też nie obyły się bez słodkiego. Za dużo wszędzie go było. A myśle sobie no w święta mogę zaszaleć. Ale umiar był!!!
Ja też nie wiedziałam, że jest dzień czekolady i dobrze, bo pewnie obżarłabym się jak głupia i nawet wyrzutów sumienia bym nie czuła ;-)
ehhh, a tłuszczyk przybywa... no cóż... Osobiście dawno nie jadłam czekolady ani słodyczy, choć czasem bardzo mnie do nich ciągnie. Ale sięgam wtedy po banana lub innego owoca
Uwielbiam słodycze, nie będę ukrywać Ale staram się wybierać racjonalnie i zdrowo. Bardzo lubię na przykład ciastka (jak ktoś tak jak ja, jest fanem kokosa, polecam wypróbować ciastka owsiane z wiórkami kokosowymi - mistrzostwo) Fajne w tych ciastkach jest to, że nie dostarczają pustych kalorii, jak większość słodyczy. Zawierają za to sporo witamin, błonnika, więc na takie słodkości można sobie pozwolić bez wyrzutów sumienia.
dziewczyny a ja jestem uzalezniona chyba od batonikow. uwielbiam wszystkie. w mojej szufladzie w pracy pałętają się różne na różny apetyt i nastrój to dosłownie szafeczka rozkoszy no ale wiadomo że nie sluzy to mojej diecie, dlatego postanowilam zrobic wlasne batoniki z ziarnami i troszeczke w zdrowszej wersji. Są naprawde swietne! slodziuskie i mega sycące zrobilam blaszke, ktora rozeszla sie w mgnieniu oka!
Ostatnio edytowany przez karola412 (2017-06-01 13:25:30)
Od słodyczy ciężko uciec, choć znam osoby, które nie lubią jeść czegoś słodkiego. Szczerze im zazdroszczę silnej woli, bo moja zawsze zaprowadzi mnie na manowce i coś dziabnę, choć nie powinnam.
Ja sobie ostatnio robię kulki mocy. Jedna taka kuleczka skutecznie zmniejsza mój apetyt na słodycze.
Raz na jakiś czas sobie podjadam. Zwykle jest to czekolada albo jakieś ciastka, które sama upiekę ( uwielbiam na przykład piec ciasteczka owsiane.....).
Mam równiez niesamowitą wprost słabość do paluszków
Słodycze są niedostępne w sklepach stacjonarnych ( raczej) ale jest opcja zamówieia ich sobie przez internet. Raz na jakiś czas pozwalam sobie na odrobinę takiego luksusu
Moje ulubione to te o smaku mango
Ostatnio edytowany przez lenne (2017-06-20 14:23:19)
[quote=niechcemisie]Coooo robisz? Co to są kulki mocy? Z czego to się robi?[/quote]
To są takie mini, zdrowe słodkości, które dostarczają dużo energii i składników odżywczych. A najczęściej robi się je z bakalii.
Czy jest tutaj jakaś dobra osóbka, która podpowie mi czy próbowała już bezglutenowych słodyczy i czy warto? Jakie jest Wasze zdanie?
Oj i to sporo. Powiem Ci ze wynajduje ciągle kolejne ( szczególnie takie z kruszonką ponieważ takie ciasto może postać sobie trochę dłuzej i jest świetne do kawy).
Najlepsze połaczenie to: kruszonka, truskawki oraz czekolada. Normalnie rozpływa się w gębie
Ostatnio edytowany przez Marylka20 (2017-07-05 06:59:03)
zawsze mam w domu dobrą czekoladę, minimum 70% kakao, jak mnie najdzie ochote na słodkie, jedna kostka tej czekolady wystarczy, ja jestem zadowolona bo zjadlam słodkie, a ta czekolada jest zdrowa, więc nie ma wyrzutów sumienia. rzucam się raczej na rzeczy słone, chipsy to moje przekleństwo.
Zamieniam słodycze fit deserami, głównie na bazie jogurtu naturalnego plus chia - mój hit ostatnich miesięcy. Oczywiście dodaje tam co chcę - suszone albo świeże owoce, musli albo kasze jaglaną, płatki owsiane czy gorzka czekoladę (ociupinkę). Kusza tez promocjami, więc tym bardziej warto do nich zaglądać , również na ich bloga
Strony Poprzednia 1 … 15 16 17 18 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź