Temat: Jaki szampon na suche włosy ?
Jaki szampon na suche włosy według was będzie najlepszy? Od dłuższego czasu mam włosy suche i sianowate . Może warto coś wypróbować nowego i praktycznego, aby pozbyć się problemu.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Jaki szampon na suche włosy według was będzie najlepszy? Od dłuższego czasu mam włosy suche i sianowate . Może warto coś wypróbować nowego i praktycznego, aby pozbyć się problemu.
Popytaj u fryzjera, kosmetyki profesjonalne są skuteczniejsze niż te z drogerii
Teraz jest wiele ciekawych propozycji godnych uwagi. Warto zerknąć sobie na propozycje godne uwagi firmy Inoar, która ma spory wybór fajnych propozycji. Takie włosy potrzebują lepszego nawilżenia i składników odżywczych, przyda się dobry szampon, maska czy jakieś serum na włosy, a może jakaś kuracja na włosy.
A to jeszcze nie używałam tej marki kosmetyków, może warto by było spróbować. U mnie w salonie poradzili mi też, ale loreal ale oni od lat na tych kosmetykach pracują i chciałabym coś innego spróbować. A kuracje jakąś polecisz? Co ty używasz do regeneracji włosów? Jakieś ampułki?
Tak ampułki się sprawdzają, ale to też jest kosztowne, ale warto. Dużo o tej marce Inoar możesz poczytać na: . Mają tam ciekawe informacje, dobrze opisane produkty. Moim zdaniem każdy znajdzie coś dla Siebie z tej linii kosmetyków.
Ja też używam kosmetyków z firmy INOAR kupuje u fryzjera moją ulubioną serią jest argan Włosy są mięciutkie błyszczące i pięknie się układają
No ja też spróbuje. Kupię sobie szampon do moich suchych włosów z marki Inoar i zobaczymy jak będzie on działał. Mam nadzieję, że sprawdzi się doskonale.
Fajna jest ich najnowszy zestaw Photoshop Zamówiłam, bo uwielbiam testować nowinki z INOAR i mam kolejnego kosmetycznego faworyta na najbliższe miesiące. Szampon dobrze oczyszcza i nawilża, a maska pogłębia efekt zdrowych miekkich włosów
Może dobrą opcją byłby szampon magnezowy - ? Dowiedziałam się, że delikatnie oczyszcza i nawilża skórę głowy, co by pomogło polepszyć jakość Twoich włosów.
Lepiej zainwestuj w olejowanie i odżywki, a nie w szampon. Oczywiście warto kupić delikatniejszy produkt do mycia (nawet jakieś bambino dla dzieci), ale szampon nie uratuje suchych włosów.
Używałam Batiste i Syoss, oba były bardzo podobne, polecam. Chyba Batiste zostawiał więcej białego pyłku na włosach, więcej różnić nie widziałam
Szampon jak szampon ale trzeba zadbać jeszcze o odpowiednie odżywki, maski, i najlepiej olejki do włosów
Nawilżający to mi najbardziej sprawdził arganowy od inoar chodź ostatnio częściej myje photoshopem
Ja znalazłam kilka fajnych porad
Ja tych kosmetyków inoar w ogóle nie znam, raczej stawiam na naturalne składy, bez sls.
[quote=Rania]Ja tych kosmetyków inoar w ogóle nie znam, raczej stawiam na naturalne składy, bez sls.[/quote]
mhm ja rownież stawiam na naturalne składy mam włosy po keratynowym prostowaniu a szampony od inoar wlaśnie są bez sls i innych złych składników dlatego je używam , na twarz stosuję kosmetyki z vianka
Dokładnie tak jak mówi basia0707. Kosmetyki z Inoaru są z reguły bez SLS. Jeśli chodzi o moje ulubione produkty z ich asortymentu to na pewno jest to wspomniany już wcześniej zestaw do keratynowego prostowania włosów i zestaw Flowers składający się z szamponu i odżywki. Stosowałyście ?
Najlepiej taki, który nie zawiera SLS, ja lubię te z Alterry, zwłaszcza ten z zieloną zatyczką. Do tego dobra odżywka bez silikonu i po tygodniu, dwóch, już widać różnicę. Przed myciem włosów można na nie nałożyć odzywkę żeby szampon nie przesuszył końcówek. To też dobra opcja dla osób, ktore mają przetłuszczony skalp i suche końce. Nakładać odżywki i maski przed myciem a spłukiwać dopiero razem ze spłukiwaniem szamponu.
[quote=aabuena]Dokładnie tak jak mówi basia0707. Kosmetyki z Inoaru są z reguły bez SLS. Jeśli chodzi o moje ulubione produkty z ich asortymentu to na pewno jest to wspomniany już wcześniej zestaw do keratynowego prostowania włosów i zestaw Flowers składający się z szamponu i odżywki. Stosowałyście ?[/quote]
Nie stosowałam jeszcze linii flowers od inoar bardzo lubię photoshop , vegan i arganowa
Szampony dodające objętości. Pantene są świetnie.
Ja to się na tym niestety kompletnie nie znam. Dlatego też raczej nie będę w stanie pomóc....
Polecam szampony naturalne - są o dużo lepsze dla naszych włosów niż te dostępne w supermarketach. Szampony naturalnie nie uszkadzają włosów są delikatne
Ostatnio edytowany przez bibitka (2017-12-20 21:49:23)
czesc
Według mnie jest duża szamponów do takich włosów
Warto dodawać do szamponu serum nawilżające, jest już takie na rynku, jedna z polskich firm je produkuje.
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź