Temat: kosmetyki ujędrniające
Jakie możecie polecić kosmetyki do pielęgnacji ciała? Chodzi mi zwłaszcza o te, które dają efekty ujędrniające i pomagają pozbyć się skórki pomarańczowej? Jakieś balsamy, olejki, peelingi czy coś innego?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Jakie możecie polecić kosmetyki do pielęgnacji ciała? Chodzi mi zwłaszcza o te, które dają efekty ujędrniające i pomagają pozbyć się skórki pomarańczowej? Jakieś balsamy, olejki, peelingi czy coś innego?
Ja używam wszystkich jak leci i robię sobie sama masaże dłońmi i taką rolką z wypustkami. Cudów nie zauważyłam, tyle że po wielu balsamach skóra jest miła w dotyku.
Coś takiego mam, tylko rączka inna
Ja się dołaczam do propozycji koleżanki wyżej - rolka do masowania albo po praostu szorstka gąba + najlepszy moim zdaniem żej ujędrniający i antycelluliotowy fimy TOŁPA. Chodzi mi konkretnie o taki wyszczuplający, w tubce, o pomarańczowym kolorze. Przystępna cena i rewelacyjne działanie.
Wałek do masażu ciała, pomaga usunąć cellulit i masuje obolałe miejsca. Również do stosowania dla osób mających problemy z prawidłowym krążeniem stóp.
Może i wyglądają ale działają m.in. cellulit i pomagają w rozbiciu tkanki tłuszczowej nawet.
Jak rozbija schab na kotleta, to co ma tkanki tłuszczowej nie rozbić
Jeśli nie stosuje się odpowiednich zabiegów, to skóra nigdy nie będzie jędrna. Moje zdanie jest takie, że warto zainwestować w ultraform. Dzięki temu można się pozbyć obwisłej skóry na brzuchu, nogach czy też w innych partiach ciała.
Eveline ma fajną serię balsamów odchudzających i ujędrniających 3D i 4D
Lubię balsam ujędrniający Nivea Q10 - po 2 tygodniach jest efekt
Teraz są różne kosmetyki ujędrniające do ciała czy do biustu jednak wiele z nich tylko delikatnie ujędrnia.
Dlatego warto postawić na coś sprawdzonego. Zapytaj znajome jaki polecają b na pewno jakiegoś używają.
Jeżeli nie wiesz gdzie kupić takie zajrzyj sobie do nich bo mają dość fajny asortyment i przystępne ceny
Może znajdziesz coś dla siebie odpowiedniego na blogu vichy. Ja go sobie często czytam, jest na nim wiele przydatnych artykułów
Z ujędrniających kosmetyków do ciała spróbuj olejku do ciała w kremie od Bielendy, olejek ma konsystencję balsamu, szybko się wchłania, regeneruje skórę oraz ją ujędrnia. Używam go po wieczornej kąpieli i po paru chwilach można już założyć piżamę, bo nie tłuści skóry i się nie lepi.
Podstawa to odpowiednie nawilżenie skóry. Skóra odwodniona nigdy nie będzie jędrna. Ze swojej strony do pielęgnacji ciała mogę polecić Ci olejki arganowe. Pierwszy raz z arganem zetknęłam się w Maroko i od tamtego czasu stosuję go regularnie do ciała i do włosów. Teraz kupuję olejki arganowe od Indigo bo mają fajny dodatek - olejek migdałowy.
[quote=Zafira]Eveline ma fajną serię balsamów odchudzających i ujędrniających 3D i 4D[/quote]
Popieram! Uwielbiam je i stosuję bardzo, bardzo chętnie. Świetne są też Bielendy antycellulitowe.
A jaka jest Wasza opinia nt. produktów indyjskich? Interesują mnie np. kosmetyki khadi Z tego co widzę popularność tych produktów rośnie, jednak jeszcze nigdy nie słyszałam jak faktycznie działają i na ile są skuteczne. Plus to oczywiście też cena, która nie jest wygórowana.
Ostatnio edytowany przez Onka33 (2017-06-03 07:27:18)
Znalazłam ostatnio taką maseczkę Play Skin ktoś próbowal?
Wg mnie najlepsze ujędrniające balsamy najlepsze ma Eveline - moja ulubiona seria to czerwona chilli do ud i różowe ujędrniające na cycki też własnie te 3D co wymieniała Zafira ^^
serum z Eveline, to chłodzące
przede wszystkim peeling gruboziarnisty, wykonuje nim dosyc dlugi masaż a potem jakiś nawilżacz, sama lubie olejek w kremie abisyński,
Wielkie dzięki za sprawdzone porady w tym obszarze tematycznym Jestem pewien, że mi się one przydadzą
Mówicie więc że jednak Eveline... i peelingi...
Trzeba będzie wrócić do nich...
Ja Wam polecam szczotkę do masażu. Swoją kupiłam w Rossmannie. Taka okrągła z paskiem pomagającym ją trzymać.
Wykonuję nią masaże na sucho, peelingując i jednocześnie pobudziając krążenie, przez co składniki kosmetyku stosowanego zaraz po masażu lepiej się wchłaniają. Efekt jest mega!
Będę próbować tych balsamów eveline
Niechcemisię a masz zdjęcie tej szczotki ??
Wpisz w Rossmannie: For Your Beauty, drewniana szczotka do masażu, nr kat. 219933
Teraz nawet jest na nią promocja z 15 na dyszkę. Dostępna jest też wersja z plastikowymi wypustkami, ale wydaje mi się, że ta lepsza.
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź