Temat: Jak wysłać paczkę do Irlandii
Chciałabym wysłać kilka rzeczy siostrze do Irlandii. Ja się za to zbrać Który kurier obsługuje takie wysyłki?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Chciałabym wysłać kilka rzeczy siostrze do Irlandii. Ja się za to zbrać Który kurier obsługuje takie wysyłki?
Jest wiele firm kurierskich, które mają takie usługi w swojej ofercie.
Wysyłałam za ich pomocą paczki już wiele razy. Mój mąż mieszka obecnie w Irlandii bo tam pracuje i wygodniej jest mu nadać rzeczy paczką, nie kupować bagażu rejestrowanego do samolotu, bo jest to dość spory wydatek. Paczki zawsze przychodziły o czasie, wszystko w dobrym stanie. Ceny są niskie ( na stronie jest cennik tak więc mozesz się sama zorientować ile kosztuje wysłanie paczki o jakiej wadze).
ja korzystam zawsze z tej firmy kurierskiej- są szybcy, tani i profesjonalni
A patrzyłaś na ofertę DHL? Oni mają również za granicę. Ja wysyłałam tam kilka razy do siostry na zachód. I bardzo często po Polsce.
Może warto w tej kwestii bardziej popytać znajomych? Tego typu polecenia są chyba najbardziej wiarygodne
Przez strone euro-paka.pl bardzo szybko można paczkę za granicę. Ja tak zawsze robię i z dostarczeniem paczki nigdy problemów nie było. Jak nadaje do Anglii to średnio 4 dni robocze idzie przesyłka.
Ja ze swojej strony proponowałbym zapoznanie się z tą ofertą [url]https://allekurier.pl/paczki-do-irlandii[/url]
Ostatnio edytowany przez AlleKurier (2017-05-04 08:36:41)
Do Irlandii nigdy nie wysyłałam, jeśli jednak chodzi o wysyłkę do Niemiec to mogę polecić najróżniejsze gabaryty paczek, nawet do ponad 30 kg, a co najważniejsze - paczka jest na miejscu zazwyczaj w przeciągu 48 godzin Czasami korzystając z usług kurierskich na terenie Polski trzeba czekać dłużej
Może zapytaj w tej kwestii znajomych? To może być naprawdę bardzo dobre źródło wiedzy
Też jestem tego zdania...
No ja też bym postawiła na [url=https://www.dhlparcel.pl/content/dhl_parcel_poland/pl/business-customers/international-parcels/shipping.html]paczki międzynarodowe do Irlandii[/url] od DHL. Spora część mojej rodziny mieszka w tym kraju i też są za dhl-em.
A poczta ci nie wyśle?
Poczta może i wyśle, ale zabuli za to ładnie... Zwłaszcza po niedawnych podwyżkach cen. Ja raz wysłałam paczkę do Anglii i następnym razem szukałam już alternatywy dla poczty. Namiary na kuriera dostałam od kolegi z firmy, bo oni często z takich przesyłek korzystają - [url]http://www.latajacepaczki.pl/.[/url] Paczuszka doszła do Anglii w 3 dni cała i szczęśliwa
Szkoda, że paczkomaty nie działają poza Polskę
Zajrzyj sobie oferty kurierów. Sądzę, że większość firm kurierskich posiada w swej ofercie przesyłki zagraniczne.
Na pewno to koszt powyżej 50 zł, ale warto porównać ceny bo różnica może być spora w ofertach
Dhl express jest ok, korzystałam i było bez problemów.
Można podejść do punktu i popytać o najlepsze oferty, bo to się ciągle zmienia.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź