Odp: wypadające włosy
Mam kurację Radical med przeciw wypadaniu włosów i powoli będę musiała zaczynać stosować. Nawet dobra jest tylko jak to zazwyczaj produkty ziołowe mocno przesusza włosy;/
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 … 5 6 7 8 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Mam kurację Radical med przeciw wypadaniu włosów i powoli będę musiała zaczynać stosować. Nawet dobra jest tylko jak to zazwyczaj produkty ziołowe mocno przesusza włosy;/
Ja stosuję suplementy diety ze skrzypem polnym i pokrzywą, naturalny skład jest przyjazny organizmowi. Można też stosować domowe płukanki do włosów, ale trzeba też odkryć przyczynę wypadania włosów: zła dieta? stres? pora roku? nieodpowiednia pielęgnacja?
Ja stosuję kolagen z ryb morskich.
U mnie pora roku ma wpływ na wypadanie włosów- wiosna i jesień.
Trzymanie się kilku prostych zasad pozwala stosunkowo mocno ograniczyć ilość wypadających włosów, a co zrobić, gdy wypadają włosy? Na pewno nie panikować, zastanowić się jak wygląda nasze życie, dieta i zacząć wprowadzać zmiany .
Mojej przyjaciółce dermatolog poleciła szampon Gestil Care, jak na razie jest bardzo zadowolona bo przestały wypadać. Używa 3 miesiąc.
ja używam biotebal i szampon inoar bombar z biotyną i włosy zaczęły mi bardzo szybko rosnąć
A próbujecie dziewczyny domowych sposobów? Ja trafiłam ostatnio na pomysł z cebulą
Mnie takie sposoby nie przekonują, niestety. Polecam popytać się trychologa, bo czasem takie problemy są genetyczne.
wcierki i dobra suplementacja, a najlepiej to zdrowe jedzenie, pełne witamin. i unikanie używania ciepła do stylizacji, w ogóle dbanie o to, żeby włosy nie były osłabione czynnikami zewnętrznymi
U mnie problem pojawił się z dnia na dzień chwilę po skończeniu 31 roku życia i od wtedy zaczęłam zgłębiać tematy wypadania włosów. Z doświadczenia mogę polecić tego bloga bo kumuluje w sobie wszystkie sposoby na wypadanie włosów
Kiedy zaczynają wypadać włosy warto zakupić suplementy, które maja cały pakiet witamin w składzie. Zewnętrznie można przygotować maseczkę z nafty kosmetycznej i żółtek. Stosować ją co dwa dni, szczególnie na skórę głowy. Ważna jest regularność
Dziewczyny, długo stosowałyście te plastry? Czy problem wrócił czy efekt był na tyle trwały, że warty zachodu?
Na szczęście ja nie mam tego problemu...
Ja muszę wrócić do wcierek...
ALe nie widze nigdzie promocji na jantar..
a może w końcu kozierdkę zrobię...
Ja wypróbowałam ostatnio kosmetyki z serii dla przetłuszczających i wypadających włosów Seboradin Niger - super pomoc. Zdecydowanie mnie j sie włosy tłusciły po użyciu szamponu i balam, a zastosowałam jeszcze wcierke w ampułkach - zahamowało wypadanie, skóra przestała sie przeyłuszczać, włosy w dotyku i wygladzie lepsze, zdrowsze. Ląniace takie i miękkie a nie tłuste strąki . Super Dziewczyny!
Mi podczas przesilenia wiosennego strasznie się sypały. Trochę więcej witamin, skrócenie z 78 cm na 60 cm, przeczekanie tego okresu i pomogło.
Przy tej długości to nie dziwne że wypadały, bo osłabiał je sam ich ciężar. W Tanzanii (Afryka) jest zakaz noszenia dłuższych niż 36 cm, tak więc tam na urlop raczej nie jedź
Serio? To tam trzeba koczka kręcić Inaczej maczetą głowę utną
Spróbujcie masażu skóry głowy, najlepiej z dodatkiem olejku migdałowego, jest świetny na wzmocnienie cebulek.
Gubiłam mnóstwo włosów przez anemię, zaczęłam suplementować żelazo i używać szamponu do włosów wypadających. Powoli odrosły, a nawet mam ich więcej niż przedtem
Trzeba działać. Na pewno nie będzie tak, że włosy z niczego zaczną wyglądać normalnie.
Tutaj trzeba zwrócić uwagę na wiele kwestii.
Polecam szczególnie wcierki
Ostatnio edytowany przez milka85 (2020-10-18 10:22:49)
> Anulaa21 napisał/a:
> Niestety, różnie to bywa z włosami. Ja od dawna mam takie problemy, dlatego już nie wiem, co warto zacząć stosować. Jeśli macie coś, co jest w stanie realnie pomóc, to z chęcią się dowiem...
Spróbuj wcierki bursztynowej Farmony i szamponu peelingującego. Ten szampon stosuje się raz w tygodniu, wcierkę koniecznie codziennie, przez minimum 4 tygodnie, a potem można dwa razy w tygodniu dla podtrzymania efektu.
Długie masz włosy? Jeśli bardzo długie, przytniij. No i staraj się je delikatnie czesać.
Tak, peeling świetnie pobudza cebulki włosów, warto stosować!
ja zaczęłam brać melatoninę przed snem, na bezsenność i zauważyłam, że włosy mi bardzo szybko zaczęły rosnąć!! i wgl takie z błyskiem xP
Strony Poprzednia 1 … 5 6 7 8 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź