Temat: Gdzie kupić mieszkanie w Krakowie
Cześc ! Moja siostra obecnie rozgląda się za jakimś fajnym mieszkaniem w Krakowie.Możecie polecić jakąs dobrą dzielnicę?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Cześc ! Moja siostra obecnie rozgląda się za jakimś fajnym mieszkaniem w Krakowie.Możecie polecić jakąs dobrą dzielnicę?
Nie polecam tam mieszkać ze względu na smog, lepiej kupić w jakimś mniejszym mieście w Małopolsce, będzie taniej i zdrowiej...
Obecnie na Katowickiej są bardzo fajne mieszania do kupienia.Wprawdzie cena nie jest taka niska bo 6500 ale za to standard bardzo wysoki,dzielnica również dobra oraz jest to niskie budownictwo ( osobiście jestem zdania,że lepiej mieszka się w blokach bez windy).
Możesz sobie zerknąć tutaj: - jest to nowa strona, obecnie znajduje sie tam pełne zestawienie inwestycji deweloperskich jakie obecnie są tam realizowane.Brakowało mi ostatnio takiej strony. Tutaj masz dosłownie wszystko w jednym tylko miejscu tak więc będzie Ci łatwiej się na coś zdecydować. Pamiętaj,że zawsze jest możliwość negocjacji.Szczególnie jeśli mieszkanie jest na parterze albo na najwyższym piętrze.
Polecam Podgórze albo Krowodrzę. Bardzo fajne i przyjemne do mieszkania dzielnice - aczkolwiek nie są najtańsze...
Tu można
Projekty domów Katowice
[url]http://katowice-projekty.pl/projekty-z-otwarta-kuchnia.html[/url]
Pozdro
hmm pytanie czy interesuje Cię nowe mieszkanie, czy rynek wtórny? Z tego co słyszałam są jeszcze wolne lokale z inwestycji -na Podgórzu, raczej spokojna okolica. Kraków potrafi być dosyć niebezpieczny, więc warto naprawdę dobrze się zastanowić, przed zakupem, czy nawet wynajmem
Zdecydowanie duże miasta nie są dla mnie. Sama mieszkam z dala od zgiełku w domku jednorodzinnym i bardzo cenię sobie ciszę i spokój. W prawdzie ostatnie miałam trosze problemów, bo jednak nie mam dostępu do kanalizacji miejskiej, ale zakup zbiornika w rozwiązał problem i mam na nowe szambo 5-letnią gwarancję, co jeszcze dodatkowo sprawia, że jestem spokojniejsza.
Ostatnio edytowany przez Darria (2015-09-22 20:03:47)
Polecam Prądnik Park to ładne osiedle wybudowane przez dewelopera
Jest to miejsce gdzie dobrze się mieszka, dobrze skomunikowane i wszędzie jest niedaleko, a jak ma się chęć na spacer to niedaleko są liczne tereny gdzie można pospacerować i pojeździć na rowerze.
W centrum, bo wszędzie blisko
Tutaj macie dobre namiary -
A wybór mieszkań w tym momencie jest naprawdę bardzo duży. Świetne okazje można trafić w różnych dzielnicach, ale to kwestia oczekiwanego metrażu, budżetu i nie tylko.
Może nowe mieszkania w Praska Park?
Ja Polecam Prądnik Biały Niedaleko centrum.
Zajrzyj tu: Masz tam mieszkania w różnych dzielnicach- musisz tylko zdecydować się, która dzielnica najbardziej Ci odpowiada. Jak dużego mieszkania szuka siostra?
Też mogę polecić Praska Park, tutaj można zobaczyć jakie mieszkania jeszcze zostały do kupienia: Fajna okolica bo blisko Starego Miasta, blisko UJ. Sama inwestycja też podobno niezła. Mało jest takich w centrum miasta.
Warto zapoznać się chociażby z tym tekstem traktuje on o tym co trzeba wiedzieć przed zakupem mieszkania.
Od siebie dorzucam okolice Krowodrza- tam powstaje Nowa 5 Dzielnica- i muszę przyznać, że wygląda to ciekawie miałabym blisko do pracy, a i do centrum czy galerii też jest zaledwie kilkanaście minut
Jak wygląda zanieczyszczenie smogowe w Krakowie? Czy normy są przekroczone?
Teraz nie, oczywiście jak będzie zimno to sytuacja nie będzie taka dobra... Więc pewnie lepiej kupić dom pod Krk:)
Pod Krakowem najlepiej kupić, bo taniej i przyjemniej się mieszka.
Dobrym wyborem może być spokojna Nowa Huta, Mistrzejowice lub dzielnice położone na południu miasta jak Podgórze Duchackie czy Prokocim.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź