Odp: Dłonie zimą
[quote=pinkmause]Tipsy nie bolą.... hi hi hi[/quote]
Nie bolą ale niszczą płytke paznokcia.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 … 9 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[quote=pinkmause]Tipsy nie bolą.... hi hi hi[/quote]
Nie bolą ale niszczą płytke paznokcia.
To też jest pojęcie względne, ja swoje mam już od 2 mies. nie zmieniane i nie uzupełniane - malowane jedynie, więc tips jest jedynie przedłużeniem, który normalnie można obciąć. Nie ma mi co zniszczyć.
Ale na tipsach masz akryl lub żel?
Żel mam, ale nie uzupełniam tak szybko, odrosty uzupełniam lakierem lub odżywką i wcale tego nie widać...
To jeszcze w Twoim przypadku płytka paznokciowa oddycha.Bo jak masz na całości i ciągle uzupełniasz to paznokć staje się pieki
ja tam nie chcę tipsów
oczywiście, nie mogę zagwarantować, że za jakiś czas nie zmienię zdania, ale obecnie mam mocne i ładne swoje własne - szybko mi rosną, więc... po co sztuczne?
a co do dłoni zimą (bo taki temat wątku) to od kilku dni smaruję co chwilę ręce kremami i wciąż mam suche...
ja tipsy robię tylko na jakieś imprezy ... wesela itp.
[quote=justyna]ja tam nie chcę tipsów
oczywiście, nie mogę zagwarantować, że za jakiś czas nie zmienię zdania, ale obecnie mam mocne i ładne swoje własne - szybko mi rosną, więc... po co sztuczne?
a co do dłoni zimą (bo taki temat wątku) to od kilku dni smaruję co chwilę ręce kremami i wciąż mam suche... [/quote]
posmaruj sobie kremem mocno ręce przy okazji masaż dloni mozna zrobic.Nie wcieraj wszystkiego i zawiń dłonie w husteczke tak żeby ciepło miały po 15 minutach wetrzyj pozostały na dłoniach krem.To powinno pomóc po paru takich zabiegach tak robią w salonach kosmetycznych na nawilżenie dłoni
hmmm chyba spróbuję... ale 15 minut bez "używania" dłoni... bardzo dużo
jak sprzątnę w kuchni to tak zrobię
nawet mam specjalistyczny zestaw do pielęgnacji dłoni jakiejś super firmy
Ja to nie mam cierpliwości do obwijania rąk, czy zakładania rękawic. Nawet na noc nie potrafię.
Na taki zabieg trzeba mieć chwilę ale jak ma się suche dłonie to warto się zmobilizować
[quote=Beata]Na taki zabieg trzeba mieć chwilę ale jak ma się suche dłonie to warto się zmobilizować[/quote]
to fakt, a ja ostatnio mam tak suchą skórę, że wieczorem mam całe ciało białe... tak mi schodzi - od kaloryferów
a w sumie mam przykręcona na miniumum....
To musisz więcej nawilżaczy poustawiać w domu...
wiem wiem, same ręczniki już nie wystarczają ...
zimą zawsze mamy tak obwieszone mieszkanie - wszędzie jakieś mokre rzeczy, nawilżacze itp.
ten ładny,ale... raczej do gabinetu niż do mieszkania
[img]//mirsad.go3.pl/grafika/50535.jpg[/img]
Ja mam takie zwyczajne pojemniki porozwieszane na kaloryferach i często na parapecie ustawiam szklane naczynie z wodą. Kwiatkom to też służy...
moj tata kupił nawilżaćz, cos na kształt pingwinka, włącza sie i on ta para pluje...
Pomaga taki nawilżacz
[quote=justyna]wiem wiem, same ręczniki już nie wystarczają ...
zimą zawsze mamy tak obwieszone mieszkanie - wszędzie jakieś mokre rzeczy, nawilżacze itp.
ten ładny,ale... raczej do gabinetu niż do mieszkania
[img]//mirsad.go3.pl/grafika/50535.jpg[/img][/quote]
U mnie np.ręczniki na kaloryfery wogóle nie wchodzą w gre bo mam pomierniki których lepiej nie przykrywać jak się chce nie dopłacać do ogrzewania
Te mierniki to najlepiej owinąć folią aluminiową, w ramach oszczędności...
jak to wygląda? co to za pomierniki?
ja mam chyba takie normalne kaloryfery, nowe... z gałką...
też coś powinnam zakryć folią?
Takiej metody nie słyszałam.Wiem że można kurek obwinąć szczelnie ścierką albo ściągnąć na dół grzejnika jak jest oczywiście to możliwe
U nas w blokach na kaloryferach wieszają mierniki - one parują (ta ciecz w środku) i tak robią pomiar zużycia ciepła. Jak się je zawinie w folię to się parowanie, no wiadomo co, ograniczy. Można zrobić za kaloryferem ekran z folii - promieniowanie cieplne jest wtedy większe, mniejsza niestety estetyka.
U nas mieli na elektroniczne wymienić ale nie udało im się i są stare z dwoma cieczami które nawet jak się nie grzeje to i tak ulatnia się
Podstawy fizyki - parowanie. Łatwo je ograniczyć, a folia aluminiowa to znakomity izolator.
Podpowiem mężowi może coś wykombinuje,wczoraj trochę grzebał przy kaloryferach ale nic nie wymyślił
Ostatnio edytowany przez Beata (2009-11-03 10:40:26)
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 … 9 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź