Odp: Nasza czytelnia - jakie książki polecacie?
Też lubię książki historyczne. Bardzo lubię. Na półce na swoją kolej czeka biografia Atatürka i wspomnienia kobiet, które pracowały przy projekcie Manhattan (tworzenie bomby atomowej podczas II wś).
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
urodaizdrowie.pl FORUM » Wypożyczalnia książek i filmów » Nasza czytelnia - jakie książki polecacie?
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6 7 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Też lubię książki historyczne. Bardzo lubię. Na półce na swoją kolej czeka biografia Atatürka i wspomnienia kobiet, które pracowały przy projekcie Manhattan (tworzenie bomby atomowej podczas II wś).
A ja lubię takie, gdzie opisują egzotyczne miejsca, kraje, w których nie byłam (i pewnie nie będę).
Lubię czytać od dziecka i czytam dużo, ale w pewnym momencie wiele książek mi się znudziło. W szczególności polecane bestsellery, które czyta każdy i nie zawsze jest to dobra książka, ale czytają ją tłumy. Znalazłam bardzo fajnego dystrybutora książek niszowych, nieznanych autorów, nie sprzedawanych nigdzie więcej, a bardzo ciekawych i wciągających. Jeżeli macie ochotę na takie książki, to sprawdźcie na motyleksiazkowe.pl
Ostatnio podobała mi się Dziewczyna z pociągu książka super bo film to lipa totalna. Ogólnie lubię książki teraz w bardzo dobrych cenach mają w w księgarni na pewno kupię kilka tytułów na wolne chwile.
Ja ostatnio czytam książki autorstwa Katarzyny Bondy. Naprawdę dobre i wciągające kryminały, oraz thrillery.
A ja wróciłam do Agaty Christie, to moje stare dobre lektury:)
Warto miłość do książek zaszczepić również w dzieciach. Jeśli od małego będą otrzymywały odpowiednie książki to nie będzie to trudne. Takie wartościowe książki dla dzieci bez problemu można kupić w księgarni Szymelka . Popatrzcie sobie, bo to jedyna księgarnia jaką znam, która ma doradców oferujących pomoc w wyborze książki idealnie dobranej do potrzeb dziecka.
Ja w wolnej chwili czytam przeważnie poezję, powieści czytam rzadziej, głównie thrillery typu "Dziewczyna z pociągu". Z ostatnich książek jakie przeczytałam mogę polecić "Elegia o ziemi" w której przedstawiono proces degradacji ludzi i rozszarpywania majątku narodowego - autorka próbuje uświadomić w niej wagę i obowiązek społecznych współdecyzji.
[quote=malinka]A ja lubię takie, gdzie opisują egzotyczne miejsca, kraje, w których nie byłam (i pewnie nie będę).[/quote]
Ja też! Uwielbiam reportaże i książki podróżnicze. Poznawanie świata bez wychodzenia z domu, bo nie zawsze jest kiedy i za co go zwiedzić, nad czym straszliwie ubolewam.
O rety, nie wiedziałam, że tam są książki. Oglądałam niedawno maszyny do szycia, bo mi się marzy taki zakup, ale nie dostrzegła zakładki z książkami.
Ja czytam przeważnie kryminały, z nowości zachęcam do przeczytania "Dziewczyny z pociągu" i "Za zamkniętymi drzwiami". Uwielbiam też romanse, ostatnio bardzo mi się spodobała "Uwikłani Tom 3. Na zawsze". Książek szukam zazwyczaj w sieci, sporo wybór ma księgarnia PWN, na można przejrzeć najpopularniejsze obecnie romanse.
Warto czytać książki, najczęściej wybieram poradniki albo reportaże typu ciekawa pozycja, warto sobie przeczytać tą książkę. W księgarni Rewolucja znajdziecie duży wybór asortymentu, to firma działająca na terenie UK, wielu Polaków korzysta z ich usług. Mają niedrogą wysyłkę.
Reportaże są super Pozwalają dowiedzieć się i zrozumieć więcej, być w miejscach, których być może nigdy się nie zobaczy i poznać ludzi, których pewnie nigdy się nie spotka. Uwielbiam <3
Polecam książkę Dziewczyna w trampkach. Jest naprawdę super!
Chyba bardzo Ci się spodobała Stąd taki nick?
Ja poleca Trzy filary biznesu w internecie. Książka którą powinien przeczytać każdy właściciel firmy. Daje dużo do myślenia, otwiera ozy na pewne sprawy.
Jak już jesteśmy w tematach biznesowych, to polecam poradnik "Niegrzeczne dziewczynki robią karierę" Barbary Schneider, wydawnictwa BC Edukacja.
Jeśli lubicie kryminały, to z nowości mogę polecić nowy tom z serii "Millennium", zachęcam też do książki "Macierewicz i jego tajemnice". Jeśli czytacie książki kucharskie, to sprawdźcie sobie "Zdrowy czekoholik" O. Ivanova - zawiera wiele dobrych przepisów na desery z czekoladą.
Inga Iwasiów: "Bambino" super pozycja - polecam
Bardzo polecam książki Jo Nesbo, Stephena Kinga czy też Charlotte Link. To moi ulubieńcy. Aczkolwiek, dla fanów bardzo grubych książek idealny będzie Marc Elsberg.
Polecam "Wnętrza wypalone lodem" Arka Borowika. Poruszająca i mocna, w dodatku historie bohaterek przedstawione są w ciekawy sposób, jako współczesne wersje baśni Andersena Mega
Aktualnie przymierzam się do książki "Za zamkniętymi drzwiami" - podobno bardzo dobry thriller psychologiczny. Jeśli czytacie poradniki o urodzie, to mogę polecić "Lifting bez skalpela - trening mięśni twarzy" - opisane ćwiczenia mają pomóc odbudować mięśnie twarzy i poprawić stan skóry.
Czytałam "Za zamkniętymi drzwiami" i powiem szczerze że choć książka nie do końca mi się podobała to nie można od niej się oderwać dopóki nie przeczyta się ostatniej kartki Nie zdziw się jak podczas czytania wypsnie Ci się coś na głos do głównej bohaterki, hi hi
Polecam książkę "Nakarm mnie" przeczytałam i nie mogę się otrząsnąć, jak dziwny jest świat...
Nie wiem co kto lubi dlatego nie chcę polecać konkretnych tytułów natomiast chętnie podziele się z Wami namiarem na fajną stronkę poświęconą literaturze [url=https://www.granice.pl/forum/25-rekomendacje/690-najpiekniejsze-cytaty-o-milosci/1]cytaty o miłości[/url] nowe propozycje książek, ciekawe recenzje oraz fajne opowiadania.
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6 7 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź