Temat: Cera
Jakie polecacie kosmetyki codziennego użytku do cery mieszanej i wrażliwej?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Jakie polecacie kosmetyki codziennego użytku do cery mieszanej i wrażliwej?
Najlepiej odpowiedni tonik albo mleczko do demakijażu, ja polecam AA, a krem jest dobry np. z mlekiem kozim Ziaji
Wrażliwej skórze szkodzą:
- spaliny,
- dym papierosowy,
- używki,
- wyciągi roślinne,
- woski pszczele,
- suche powietrze,
- niskie i wysokie temperatury,
- gwałtowne zmiany temperatur,
- składniki chemiczne kosmetyków,
- nadmierne opalanie,
- chlorowana woda.
Pielęgnacja cery mieszanej nie jest prosta. Z jednej strony polega na efektywnym nawilżaniu,
z drugiej powinno się redukować nadmiar sebum – odtłuszczanie. Dobry krem do cery mieszanej powinien działać na wszystkie partie skóry twarzy. Warto zainwestować w dwa kremy, jeden
na dzień normalizujący wydzielanie łoju , drugi na noc – nawilżający policzki, okolice oczu i skronie. Należy zastosować dietę bogatą w witaminy i mikroelementy.
Ja używam kosmetyków organicznych . Są to jedne z najlepszych kosmetyków jakich używałam.
A czy słyszałyście coś o naturalnych, syberyjskich glinkach albo używałyście ich? Koleżanka namawia mnie do wspólnego kupienia całego kilograma, bo będzie taniej (coś koło 80 zł) - ale ja nie lubie ryzykować...
Jakieś doświadczenia? Podpowiedzi? To podobno coś nowego...?
Najlepsze są profesjonalne kosmetyki do twarzy, nie zwyczajne kremy "do wszystkiego". Mogę polecić serię Farmona , jeśli znasz swój typ cery to nie będziesz mieć problemu z wyborem właściwego dla siebie kosmetyku. Pamiętaj, że oprócz kremu normalizującego/nawilżającego czy tym podobnego, bardzo ważne jest staranne oczyszczanie skóry.
A nie jesteś zainteresowana nawilżeniem skóry od wewnątrz? Ja do tej pory ograniczałam się tylko do nawilżania kremami i muszę to zmienić.
Na suchą skórę najlepsze jest naturalne nawilżanie. ja też miałam dość przesuszonej cery jesienią i zimą, ale koleżanka poleciła mi... nawilżacz powietrza. i zadziałało! Postawiłam nawilżacz w sypialni, czyli w miejscu, gdzie spędzam najwięcej czasu w domu, w ciągu całej doby. Pomogło. Skóra stała się gładsza, bardziej elastyczna, nie mówiąc już, że zapomniałam o infekcjach gardła czy chrypce.
Może oeparol?
Do cery wrażliwej jest linia balance. U mnie się świetnie sprawdza, mam z tej serii krem do twarzy, balsam do ciała i krem do rąk. Jestem bardzo zadowolona. Te kosmetyki mnie nie uczulają, ani nie podrażniają, a nawilżają bardzo dobrze.
Ja polecam płyn micelarny Biodermy, taki czerwony, idealnie nadaje się do wrażliwej cery, a z kremów może być Dermedic lub Fitomed. Z maseczek u mnie sprawdza się Carbo detox z aktywnym węglem z bielendy, a z peelingów taki z Sorayi złuszczający
Kosmetyki hipoalergiczne LV Polska przeznaczone są do pielęgnacji cery wrażliwej. Szczególnie polecam krem nawilżający do twarzy 24h.
Ja polecam Ci tonik łagodzący derma calm ericson laboratoire. Cała linia skierowana jest wlaśnie do cery wrażliwej. Oczywiście połączyć to trzeba z wyborem odpowiednich kosmetyków do makijażu
Ja używam przede wszystkim kosmetyków micelarnych - na moją skórę mają zbawienny wpływ! [url]https://e-ziaja.com/pl/blog/15_Kosmetyki-micelarne---czym-s%C4%85-i-jak-dzia%C5%82aj%C4%85-.html[/url]
Kup sobie coś z produktów aptecznych najlepiej
Ja zawsze używałam kilku kremów w zależności od pory dnia. Teraz używam jednego, bo wyczytałam że za dużo preparatów to dla skóry też nie dobrze.
Dla suchej i wrażliwej cery trzeba umiejętnie dobrać kosmetyki do oczyszczania, takie które jej nie wysuszą, bo nie zawierają w składzie detergentów, SLSów. Dobrze zmyją makijaż, lekko natłuszczą cerę, bo mają w składzie olej kokosowy i kwas hialuronowy. Wszystkie te wymagania spełniają emolientowe emulsje do mycia twarzy od Bielendy z serii Dr Medica, delikatnie myją i nie podrażniają nawet bardzo wrażliwej cery.
Myślę, że warto poszukać dobrych kosmetyków naturalnych. Tylko koniecznie z certyfikatem, np. Ecocert, bo tylko wtedy można mieć pewność, że faktycznie mają naturalny skład. Oriflame ma całą serię takich kosmetyków. Ja mam ochotę wypróbować tonik i mleczko oczyszczające.
Poczytajcie sobie rownież jak ważny dla codziennej pielegnacji skóry jest peeling
Jeśli chcecie zachować dobrą kondycje skóry to jest to niezbędny dodatek . Od dawna wiadomo,ze najlepsze zapobieganie zmarszczek to:
złuszczanie
nawilżanie
Na co dzień wykonujcie peelingi enzymatyczne . Na wiosnę oraz jesień warto jest zrobić sobie serię peelingów kwasem.
Ostatnio edytowany przez Marylka20 (2017-05-31 11:41:30)
Ja stosuję klasyczny krem nawilżający z firmy Fitomed- rewelacyjny skład i działanie za niewielkie pieniądze. Moim asem w rękawie dodatkowo jest puder matujący
Trafiła któraś z Was na Theo Marvee sklep? Ja znalazłam ich produkty ostatnio tutaj: [url]https://sklep.aphrodite.pl/bestsellery-theo-marvee/452-micellar-miracle-solution-200ml.html[/url].
W każdym wieku trzeba dbać o swój wygląd. Na rynku są dostępne kremy przeciwzmarszczkowe dzięki którym dłużej nasza skóra zachowa młodość i witalność. Nie trzeba szukać kosmetyków czy rozwiązań z innych stron świata, aby wyglądać młodo.
Ostatnio edytowany przez Celina88 (2017-06-24 19:05:37)
Ja mam cerę mieszaną i przez to problem z błyszczeniem się w strefie T. A najbardziej to mi przeszkadzają zaskórniki na nosie... Jest jakiś sposób, żeby sobie z nimi poradzić? Widziałam, że jest taka maska na nos z błotem mineralnym
Warto spróbować kosmetyków ekologicznych
Mi bardzo dobrze sprawdza się naturalna pielęgnacja , regularne oczyszczanie i maseczki glinki itp
jakieś a apteki, bez drażniących składników, jak np. alkohol
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź