Odp: Garnki na lata
ponieważ kobieta zmienną jest .......... ile można "wytrzymać" z jednymi garnkami? Kupić za duze pieniądze i "patrzeć" na nie przez 20 lat. Zdecydowanie wolę tańsze mylić z "byle jakie" i wymienić je jak mi sie juz znudzą.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
ponieważ kobieta zmienną jest .......... ile można "wytrzymać" z jednymi garnkami? Kupić za duze pieniądze i "patrzeć" na nie przez 20 lat. Zdecydowanie wolę tańsze mylić z "byle jakie" i wymienić je jak mi sie juz znudzą.
Te garnki za 4 tysiące są tak naprawdę warte może ze 300 zł, ale przecież firmy i przedstawiciele handlowi muszą dobrze zarobić na cudzej naiwności... Skoro ludzie chcą tyle płacić to ich działanie nie jest zabronione...
Z jednej strony macie rację, że garnki philipiak dość sporo kosztują, ale jeśli chodzi o jakość to też jest adekwatna do ceny, są solidne. Garnki to nie buty żeby mieć potrzebę wymiany jak się znudzą, gotuje się i już.
[quote=a_grestowa]Jak w temacie. Jakie garnki macie, polecacie? Jakie warto wziąć pod uwagę? Chciałabym, aby to były garnki na lata. No i na zdrowe gotowanie [/quote]
Byle nie Florina. Po kilku użyciach zaczęły odpryskiwać, a w końcu rdzewieć
Tak to jest, jak się chciało 4 garnki za 300zł, to był kiepski wybór.
Wyszło na to, że garnki po ok. 80 zł sztuka są gorsze niż mój komplet 3 garnków za 69.99 z supermarketu, który służy mi już drugi rok, nie rdzewieje i nie odpryskuje... Czyli jednak nie zawsze droższe - znaczy lepsze:)
Dla mnie eleganckie garnki to przyjemność gotowania, ale oczywiście mówiąc eleganckie nie mam na myśli takich za kilka tys.:)
Moja babcia miała aluminiowe, dostała w prezencie ślubnym i służyły jej ze 30 lat
Eleganckie w jakim sensie? Co z tego, że garnki będą ładne, jak ich użyteczność będzie się kończyła na ładnym wyglądzie? Ja bym jednak stawiała na jakość. Przy okazji - nie uwierzycie, ale trafiłam na pokaz tych garnków Philipiak. Już wiem o co tyle szumu. Naprawdę robią wrażenie. Wprawdzie nie kupiłam, bo nie mam tyle pieniążków, ale wróciłam z fajną parasolką w prezencie. Ogólne wrażenie bardzo pozytywne mam.
Garnki znam ale na pokazie philipiaka nigdy nie byłam, chyba się wybiorę z samej ciekawości. Takie spotkanie raczej nie jest zobowiązujące do czegokolwiek, więc wybrać się można.
Garnki garnkami, a co polecacie odnośnie zastawy stołowej? Ostatnio trafiłam na stronę gmpgastro.pl i muszę przyznać, że niektóre zastawy są prześliczne. Chyba już wiem, na co naciągnę męża na następną rocznicę ślubu
Ja choruję na miedziane garnki, chciałabym mieć taki zestaw takich garnków..niestety są dosyć drogie, ale kiedyś na pewno..
Dobre garnki to podstawa, ale dobre wcale nie kosztują kilka tys.:) Za takie pieniądze to można sobie ekstra gadżetów do kuchni nakupić. Przy okazji szukania krajalnicy trafiłam na różne ciekawe przyrządy i bzdety. Zobaczcie np. to [url]http://dowarzyw.pl/pl/p/Maszynka-tarka-spiralna-do-warzyw-Lurch/282[/url] Można sobie zrobić spaghetti z warzyw! Czego to ludzie teraz nie wymyślą:)
Mama ma podobne, stoi w szafce może 2 razy użyte przez kilka lat... Więcej później jest czyszczenia niż pożytku z takich wynalazków...
Ostatnio robiłam przegląd garnków i patelni, parę trafiło do kosza, ale są i takie, które mam od lat a jakoś się nie niszczą i żaden nie kosztował więcej niż te 50-70 zł...
Ja za często przypalam, a szkoda by mi było wyrzucać garnek za kilkaset złotych, więc na wszelki wypadek kupuję tańsze
a co myślicie o takich garnkach i narzędziach głównie przeznaczonych do jednego celu? np patelnie specjalnie na jajka sadzone (dla niewtajemniczonych, coś takiego jak tu: [url]http://dowarzyw.pl/pl/p/Patelnia-ceramiczna-do-jajek-sadzonych-24-cm-Tescoma-ecoPresto-/1005[/url] )? bo w pierwszej chwili jak to zobaczyłam, to stwierdzilam, ze fajny bajer..ale zdrugiej strony nic więcej na tym nie zrobię, więc może jednak kasa w błoto dla gadzetu....
Ostatnio edytowany przez Prima (2014-11-19 15:34:52)
Mam za małą kuchnię, nie miałabym gdzie tego trzymać, wolę uniwersalne patelnie, obecnie mam 2 i do wszystkiego mi wystarczają:)
Np. porządne garnki fissler, zobacz - [url]https://www.taniejdladomu.pl/pl/c/Fissler-garnki/182[/url]
Ogólnie radzę iść w takim kierunki, tzn. jakości. Dobry garnek powinien spełniać oczekiwania przez kilka lat.
Nie spali się, nie rozpadnie. A szajs to gwarancja problemów.
Jak dla mnie to Tefal ma najlepsze patelnie i garnki. Jakoś w zeszłym roku kupiłam w fajnej cenie na electro.pl i do tej pory wyglądają jak nowe. Wiadomo że trzeba używać też odpowiednich łyżek i łopatek żeby było wszystko ok. Ja wtedy kupowałam w tym sklepie wszystko co do garnków potrzeba i raczej długo nie będę miała potrzeby wymieniać.
Ja często coś przypalam, więc nie kupuję zbyt drogich:)
Ja mam garnki z ikea z kolekcji 365+. Mam wrażenie, że są niezniszczalne.
Ja też najczęściej kupuję te niedrogie w markecie i na moje potrzeby wystarczają.
Przechodząc na indukcję zainwestowałam w garnki z potrójnym dnem gerlacha. Moja mama ma z tej firmy kilka rzeczy i są nie do zdarcia
Ja po wymianie kuchni na nową z [url]http://www.jago-kuchnie.com.pl/meble-kuchenne-szafy-brwinow.html[/url] zmieniałam teżwszystkie garnki bo tamte miały złe dno. Teraz mam na kuchnię indukcyjną i są nierdzewne.
[quote=kocham_kato]Ja mam garnki z ikea z kolekcji 365+. Mam wrażenie, że są niezniszczalne.[/quote]
Korzystam z tych samych i również polecam
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź