1

Temat: Szparagi

Lubicie? Jaką odmianę najchętniej kupujecie?
Zakochałam się w zielonych podsmażanych na masełku, tak proste a zarazem tak smaczne!

2

Odp: Szparagi

Ja chyba dziś kupię zielone, bo, przyznam... nigdy zielonych nie jadłam tongue

3

Odp: Szparagi

Lubię szparagi, a kupuję je rzadko.

4

Odp: Szparagi

kiedyś jak robiłam sos do szparagów to mi się zważył sad

5

Odp: Szparagi

Uwielbiam szparagi, obojętnie jakie smile W okresie szparagowym dodaję je po prostu wszędzie. Do obiadu to takie zrobione na masełku, w zapiekankach, w szynce prosciutto albo po prostu robię krem ze szparagów - mój mąż go uwielbia.

6

Odp: Szparagi

Mi najbardziej smakują grillowane szparagi. Ale w tym roku nie kupowałam ich zbyt często niestety.

7

Odp: Szparagi

Gotowane na parze z innymi warzywami - pycha!

8

Odp: Szparagi

Ja planuję ekskluzywny obiad niedzielny ze szparagami w roli głównej:)

9

Odp: Szparagi

Polecam zapiekane:)

10

Odp: Szparagi

Gotuję na parze i dopiero na talerzu polewam sosem serowym, smakują obłędnie!

11

Odp: Szparagi

Nigdy w sumie nie jadłam szparagów z sosem serowym. Najbardziej lubiłam grillowane w szynce parmeńskiej.

12

Odp: Szparagi

Takie gotowane na parze- rewelacja!

13

Odp: Szparagi

Chyba najprościej jest też ugotować szparagi na parze, szczególnie jak się nie ma tego specjalnego garnka. A chyba mało kto je posiada.

14

Odp: Szparagi

Jadam je czasem w sezonie, ale żeby mnie jakoś zachwycały to nie. Szczerze to w smaku wolę naszą polską fasolkę

15

Odp: Szparagi

Muszą być dobrze przyprawione, najlepiej z fajnym sosem:)

16

Odp: Szparagi

Szczerze mówiąc nie przepadam za nimi, wolę kalafiory:)

17

Odp: Szparagi

A wiecie, że szparagi wcale nie są takie zdrowe? Łatwo przyjmują toksyny z otoczenia, głównie z gleby i potem to jemy..