Odp: Gdzie kupić mieszkanie w Warszawie
ja lubię Ursynów
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
ja lubię Ursynów
Ja szukałam miejsca w Warszawie, gdzie w okolicy miałabym jakiś park. Znalazłam na Czapelskiej 25 i właśnie mniej więcej chodziło mi o takie standardy jak w tym miejscu.
Na Pradze jest klimatycznie;)
Już było, ale... ostatnie mieszkanie w Radzyminie na Akacjowej Alei jest wolne. Mają budować V etap, ale wiadomo przecież, że na jego ukończenie trzeba będzie naprawdę długo poczekać...
Zawsze można kupić od prywatnych osób, w klimatycznej kamienicy, z sąsiadami nie z tej ziemi;)
Jak najbliżej pracy, bo dojechać gdziekolwiek w stolicy to wyprawa na godzinę lub dwie... Zwłaszcza rano i po południu, gdy miasto stoi w korkach
Tośka to prawda, ale nie mamy pewności, czy przez całe życie będziemy pracować w jednej firmie i w jednym miejscu. Ja tak kupiłam mieszkanie we Wrocławiu, a po 1,5 roku siedziba firmy, w której pracowałam została przeniesiona i i tak musiałam dojeżdzać prawie godzine do pracy. Teraz chcę kupić mieszkanie w Warszawie, bo tamto we Wrocławiu zostało wynajęte i tym razem będę się kierować bezpieczeństwem okolicy, bo najważniejsze jest dla mnie to żeby moje dzieci były bezpieczne. Rozważam mieszkania, które są dostępne na tej stronie . Jedna inwestycja znajduje się na Mokotowie, a druga na Saskiej Kępie. Którą z tych dzielnic możecie mi polecic?
W dzisiejszych czasach to trudno przewidzieć, gdzie może być bezpiecznie, przecież nie będzie tam policjanta co parę metrów...
Na zamkniętych osiedlach w apartamentowcach z monitoringiem jest bezpiecznie, tylko że ochrona widzi, gdzie i z kim się prowadzasz, nawet w windach są kamery, więc jakakolwiek intymność z erotycznych fantazji tu odpada:)
U nas wybór padł na Wilanów i absolutnie nie żałujemy tego wyboru. Mieszka się nam tutaj bardzo dobrze, osiedle jest czyste, przytulne i wszystko działa. W dużej mierze jest to dzięki naszemu zarządcy - LemmonHouse – o którym zresztą już ktoś wspominał w tym wątku . Wcześniej mieszkałam na „niedopieszczonym” osiedlu w innej części Warszawy i mam porównanie, dlatego cieszę się, że teraz mogę mieszkać w tak pięknej i zadbanej okolicy . Co do naszego mieszkania to też nie mam żadnych zastrzeżeń, jest sporej wielkości, bo mamy w nim 2 duże sypialnie, salon otwarty na kuchnię, garderobę, łazienkę i balkon
Ceny są wysokie i niestety jedyne wyjście to kredyt. Ktoś z was korzystał z ich oferty . W sytuacji gdy banki odmawiają, to tu może będzie łatwiej dostać i to niezłych warunkach .
Świetnym sposobem sprawdzenia gdzie kupić dobre mieszkanie jest przegląd portali z nieruchomościami. Takim internetowym biurem ogłoszeń nieruchomości jest [ gdzie jest mnóstwo dobrych ofert oraz możliwość zamieszczenia ogłoszenia bezpośrednio do 100 portali. W takich miejscach można też w bardzo łątwy sposób porównać różne opcje czy zasięgnąć rady fachowców.
Czasem, jeśli ma się dobry dojazd, nie warto kupować mieszkania w Warszawie, a lepiej w jakimś mieście nieopodal (lub nawet trochę dalej). Mój znajomy jeździ co 2 dni do pracy spod Łodzi i bardzo sobie chwali. Mówi, że do stolicy nigdy by się nie przeprowadził.
A co sądzicie o Białołęce i tym nowym osiedlu Viva Garden III? Nie jestem z Warszawy, więc nie bardzo orientuje się, która dzielnica jest spokojna, a która nie... Wypowie się ktoś?
Radzymin i Akacjowa Aleja - wiele razy już pojawiło się to miejsce na forum, bardzo dobry standard, atrakcyjne otoczenie, ogólnie wszystko w najlepszym standardzie, tak jak być powinno, a jednak stawka bez porównania atrakcyjniejsza niż w stolicy. Moim zdaniem nie warto przepłacać tylko po to, aby mieszkać w Warszawie, ale przecież każdy może mieć własne wyobrażania o przyszłości. Po co przepłacać?
Tutaj popatrzcie -
Wiele zależy od budynku, osiedla - zróżnicowanie stawek jest bardzo duże, więc wcale nie tak łatwo jest znaleźć coś odpowiedniego.
Nie tylko warto kupować mieszkania, zwłaszcza jako lokatę kapitału lub pod wynajem. Okazuje się, że również sprzedając można co nieco zaoszczędzić. proponuję lekturę tego artykułu - z którego wynika, że zgodnie z prawem można nie zapłacić podatku od sprzedaży swojego lokum.
Czy nie lepiej zainwestować w domek poza miastem? Zobacz: Mieszkanie w bloku jest strasznie przytłaczające. A dom poza miastem... to dobra opcja na zamieszkanie i na wypoczynek.
Nic się nie zmienia - to miejscowości pod miastem dają zdecydowanie najlepsze warunki do rozwoju. Mówi Wam coś np. Akacjowa Aleja? Było już tutaj, to osiedle w Radzyminie. Zakładam, że wszyscy szukają dużo lepszych warunków niż mają i chyba pod tym względem nic się nie zmieni. Przecież chcemy normalności, bez spłacania całe życie kredytu.
Wszyscy raczej chcą żyć w mniejszych miejscowościach i chyba pod względem nie ma zaskoczenia. Skoro stawki są aż tak kosmiczne, Wawa jest aż tak droga, to czemu się tutaj dziwić? Nikt nie chce życia w tak drogim mieście, bo skupianie życia na spłacaniu długo nie będzie najlepszym pomysłem, prawda?
W samej Warszawie bym nie kupowała, nie lubię zgiełku dużego miasta na co dzień, ale mogłabym mieszkać w okolicy, żeby móc w każdej chwili łatwo dojechać do centrum. Fajne osiedle budują teraz w Markach. Dojazd rewelacyjny, 1 strefa biletowa, blisko lasu. Zobaczcie: Rozkład mieszkań tez niczego sobie
Ja też bym aż tak na cenrum Warszawy nie stawiała, znacznie taniej i bardziej komfortowe sa jej obrzeża, raz że są trasy więc wszędzie dojechac mo zna w kilka miut to dwa masz więcej swobody i prywatności. Ja jestem fanką domów, podobaja mi się jakich teraz jest pełno pod Warszawą. Można kupić coś naprawdę w dobre cenie
Tutaj macie namiary -
Przykład z Poznania. Warunki są dobre, stolica jest zbyt droga na tle innych miast, a rozwijające się miasta dalej stoją na naprawdę przyzwoitych warunkach. Ogólnie - można.
Raczej pod Warszawą, np. Zielonka, Ursus to fajne okolice...
Ale stamtąd jest daleko do centrum.. Najlepiej mieszkać np. gdzieś bliżej pracy, żeby codziennie nie stać w korkach po 2 godz.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź