Temat: Ciekawe programy w TV
Macie swoje ulubione programy, tematy? Ja od dawna często oglądam Discovery, interesują mnie wszelkie programy o kosmosie
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Macie swoje ulubione programy, tematy? Ja od dawna często oglądam Discovery, interesują mnie wszelkie programy o kosmosie
Ja lubię oglądać takie o duchach, zjawiskach paranormalnych itd.
Ja lubię dokumenty na tym kanale
A ja ostatnio często oglądam "Rozmowy w toku"- ciekawe jest to "ludzkie zoo", w rzeczywistości trudno spotkać aż takich dziwaków:)
A mnie to nudzą już te w kółko odgrzewane tematy i dramaty. Chętnie bym obejrzała coś nowego np. o sztuce albo o ludzkim organizmie... Byle nie kolejne operacje na ekranie, bo to też... ile można :-)
@marta80 zgadzam się z Tobą. Też pooglądałabym coś nowego, odnoszę wrażenie, że poziom tych jak to ładnie ujęłaś dramatów ma tendencję spadkową, a operacje mnie przerażają, nie ciekawią. Jak kolejny raz zobaczę na Discovery serię, której leci 5 odcinków dziennie i każdy z innego sezonu, to zwariuję. Poleci któraś z Was coś nowego?
Ostatnio najciekawsze były mecze:)
w TV od pewnego czasu nie ma już niczego ciekawego (wyjątek - mecze reprezentacji PL na euro 2016 ^^)
[quote=PannaJagoda]Poleci któraś z Was coś nowego?[/quote]
A Da Vinci Learning masz? Tam leci taka fajna seria "Surowa nauka" - polecam, bo można dowiedzieć się wielu ciekawych rzeczy. A dziś to czekam na "Koniec starości". Widziałam skrót i mnie zaciekawił, bo opowiada o tym, czy nauka jest w stanie zatrzymać dla nas młodość, ile żyją ludzie w różnych zakamarkach ziemi i czemu zawdzięczają swoją żywotność. Gdybyś miała ochotę zobaczyć, to będzie jakoś zaraz po 20.00, musiałabyś w programie sprawdzić.
Bardzo ciekawie piszesz o tych seriach, przyznam, że nie słyszałam o nich jeszcze. Tego Da Vinci Learning też nie kojarzę. Podpowiesz mi gdzie go mam szukać?
Nie wiem jakiego masz dostawcę, więc trochę ciężko mi powiedzieć, ale u nich na stronie w zakładce "O nas" masz informacje na temat dostępności [url]http://www.davinci-learning.com/pl/node/5[/url] - może tam znajdziesz?
Dziękuję za namiary. Idę poszukać, bo zaintrygowałaś mnie tym Da Vinci Learning, stronkę też mają fajną. A jeśli znajdę tam więcej programów jak ta seria "Surowa nauka" o której piałaś wcześniej to zdecydowanie warto go zamówić.
Też mam ten kanał - jest chyba u każdego dostawcy w pakietach. Z ciekawych programów jeśli o DaVinci chodzi to od siebie moge polecić “Siedem Cudów Świata Mikrobów” i “Ekstremalne światło i mrok”. Przynajmniej to moje dwie ulubione serie.
A to ja najbardziej lubię te o wnętrzach. Na przykład "Dorota Was Urządzi".
Kiedyś oglądałam, jak wybiera osoby ze sklepu. Jeden z odcinków był o dziewczynie samotnie wychowującej dziecko, której z jednego pokoju zrobili dwa i to genialnie. Ale też znudziło mi sie troche. Ostatnio szukam programow przekazujących wiedzę. I poza tymi co pisalałam oglądałam też na DaVinci Learning "Naturalna Technika". Teraz energia na świecie jest bardzo ważnym tematem, a program pokazuje jakie znajdujemy w naturze nowe źródeła energii. Każdy odcinek mnie wciąga.
Brzmi ciekawie, ale nie widzę w programie. Kiedy to leci?
Ja sobie właśnie prasuję i czekam na "Oto cywilizacja". Widziałam zapowiedź pierwszego odcinka "O bogowie!", który będą puszczać właśnie dziś i... coś tak czuję, że to będzie coś dla mnie. Program poświęcony jest temu, w jaki sposób przenikały się i wpływały na siebie na przestrzeni dziejów chrześcijaństwo, islam i kultura starożytnej Grecji. Kiedyś to był mój konik, jeszcze na studiach. Może czegoś ciekawego się dowiem?
Zawsze fajnie jest oglądać rzeczy, które wciągają. Ciekawostek nigdy za mało Przynajmniej ja tak lubie odreagowywać przed telewizorem. Co do "Naturalna Technika"to na stronie jest rozpisana emisja [url]http://www.davinci-learning.com/pl/series/naturalna-technika?kids=1[/url]
System 09 - Bogaćcie się 1/5
System 09 - Poza systemem 1/5
te najlepsze. trochę dziki montaż może kogoś denerwować, no ale tam...
a potem jak kto zechce po obaczeniu wideł zeskanuję wywiad, też fajny. niesamowite, że w tym programie zapraszani goście (lewak z Krytyki Politycznej, Obywatela, prawak z Frondy, gość z Teologii Politycznej, i z Czterdzieści i Cztery) prowadzili normalne dyskusje, a wszelkie wyskoki w rodzaju niesiołowsko-palikockim były traktowane jako fopa.
w końcu 95% ludziostwa nawet nie kojarzy ich nazwisk, więc mogą.
[quote=Malwinaaa]w TV od pewnego czasu nie ma już niczego ciekawego (wyjątek - mecze reprezentacji PL na euro 2016 ^^)[/quote]
Dokładnie. Ja oglądam tylko serwisy informacyjne, w dodatku nie w tv, ale w necie. Filmów w telewizji nie oglądam, bo reklamy. W ogóle nie oglądam telewizji.
Oglądam teraz "8 wspaniałych" - o facetach, którzy postanowili się zmienić. Ciekawy program, dużo tam jest o życiu... Goście w przedziale wieku ok. 30-50, różne zawody, różne historie i jeden cel - stać się facetem, jakiego będą chciały kobiety...
ja lubię oglądać reportaże o sytuacjach i życiu zwykłych ludzi, ich problemach itp.
Fajne są programy pokazujące kulisy wykonywania różnych ciekawych zawodów
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź