Temat: Skórzane kurtki - jak pielęgnować?
Kupiłam ostatnio okazyjnie taką fajną kurteczkę i chciałabym żeby mi długo służyła. Jak ją konserwować i przechowywać?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Kupiłam ostatnio okazyjnie taką fajną kurteczkę i chciałabym żeby mi długo służyła. Jak ją konserwować i przechowywać?
Hmm, w sumie nigdy się nad tym nie zastanawiałam. Też mam taką kurtkę, ale właściwie nic z nią nie robię.
Z tego co wiem, to jeśli kurtka wisi w szafie nieużywana to dobrze ją natłuścić czymś, kremem lub oliwką. Takie tłuszcze świetnie konerwują skórę.
Mnie też przydałoby się nieco więcej wiedzy na ten temat, bo wpadła mi ostatnio w oko piękna kurtka skórzana z oferty w ładnym kolorze i uniwersalnym fasonie. Podoba mi się bardzo i chciałabym, aby jak najdłużej wyglądała tak dobre, jak w dniu zakupu. Poza tym mam zamiar nosić ją bardzo często, więc tym bardziej porządna konserwacja będzie wskazana.
myśmy kupiły taki tłuszcz do skóry.
Nakładam szmatką na kurtki, rękawiczki, torebki, buty...
Chyba też muszę sobie coś takiego kupić. Gdzie właściwie tego szukać?
Ja ze swoją kurtką skórzaną nic nie robię. Hmmm ale taki tłuszcz to pewnie by się jej przydał... Rozejrzę się na allegro za tym.
Jak się ma z ekologicznej skóry, to faktycznie nie ma co dbać. O tę naturalną - jak najbardziej.
Jest specjalny preparat do natłuszczania skór, bo nie pielęgnowane i narażone na deszcz i słońce, będą pękać
Dzięki Waszym wskazówkom zamówiłam preparat do natłuszczania skóry i "odnowiłam" moją starą kurtkę. Teraz szukam jeszcze kurtki skórzane w dobrej cenie dla siebie i dla mojego mężczyzny. Na Allani widziałam kilka ciekawych propozycji, ale nie wiem na które się zdecydować.
Ja oddaje do pralni chemicznej bo sama kiedys zniszczylam jedna kurtke i nie chce powtorzyc bledu. Jak oddam to wiem ze bedzie w najlepszej kondycji
Warto stosować balsam do skór z woskiem pszczelim, żeby nie pękały.
W mieszkaniu nie może być zbyt suche powietrze
Kupiłam sobie taki z dzianiny i nie mam takich problemow
Ja lubię z ekoskóry, ale niestety one szybko tracą trwałość, ekoskóra się łuszczy i kurtka jest do wyrzucenia
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź