Temat: Lokówki
[b]Które lokówki polecacie, a które nadają się jedynie do tego, żeby je odradzić?
Z jakich nakładek korzystacie, które średnice, marki, modele?[/b]
Całkiem niedawno nabyłam zestaw do stylizacji włosów Remington Multistyle s8670.
W skład wchodzi:
- lokówka 19 mm z powłoką ceramiczną
- nakładka-szczotka
- spiralna nakładka
- 4 klipsy
- nakładka do prostowania i karbowania włosów.
Całość znajduje się w wygodnym kuferku, który jest jednocześnie największym minusem zestawu. Dlaczego? Owszem, dobrze się w nim wszystkie elementy zestawu przechowuje, posiada specjalne kieszonki, ale zewnętrzne pokrycie kuferka jest zrobione z obrzydliwego materiału, który wygląda jak sprany i wytarty polar, do którego przyczepiają się paprochy. Jeśli chodzi o wykonanie sprzętu, to daję 5 gwiazdek. Bardzo się dziwię, że Remington dopuścił do sprzedaży dobry sprzęt zamknięty w tak niechlujnym opakowaniu. Jest naprawdę wstrętne!
Do samego sprzętu zastrzeżeń nie mam. Szybko się nagrzewa, ma diody wskazujące temperaturę.
Końcówka-szczotka jest nie dla mnie, bo wplątuje się w moje włosy (będzie chyba dobra dla krótkich), ale reszta jak najbardziej spełnia swoja rolę. Nie będę marudzić, tym bardziej, że po rejestracji produktu przez internet otrzymuje się dodatkowy rok gwarancji, do tych dwóch przyznawanych standardowo. Ponadto wzięłam udział akcji, którą ogłosili niedawno i dostałam w prezencie zestaw Remington Reveal: elektryczna zalotka + podświetlana pęseta.
Zestaw do stylizacji włosów jest bardzo tani, wziąwszy pod uwagę, że łączy 5 funkcji w jednym, bo można go kupić w granicach 135 - 200 zł. Ja zapłaciłam jakieś 140 PLN.
Na moje potrzeby jest wystarczający.
[img]//mcdn01.gittigidiyor.net/15508/tn30/155080859_tn30_0.jpg[/img]