Temat: Problem emocjonalny z AZS
Pragnę wyrzucić z siebie emocje, które we mnie tkwią przez tę chorobę. Jest ona bardzo męcząca i dokuczliwa. To nie tylko dolegliwości skórne, które w kółko nawracają po chwilach poprawy i komplikują zwykłe codzienne czynności (u mnie najbardziej atakuje dłonie), ale też cierpi psychika, bo choroba odbiera mi pewność siebie. Dłonie nie wyglądają ładnie i najchętniej cały rok chowałabym je w rękawiczkach  A wiadomo, że wizytówką zadbanej kobiety są dłonie z ładnym manicurem. Lubię dłuższe paznokietki np. w czerwonym kolorze, ale to tym bardziej przyciąga uwagę do dłoni, a tego właśnie chce unikać. Do tego inni patrzą na mnie jak na trędowatą, boją się, że to przejdzie na nich, a to jest choroba w 100% niezaraźliwa, spowodowana alergią. To wszystko blokuje mnie przed kontaktami z ludźmi, przed zawieraniem nowych znajomości zwłaszcza z mężczyznami, a nie mówię już o związku
 A wiadomo, że wizytówką zadbanej kobiety są dłonie z ładnym manicurem. Lubię dłuższe paznokietki np. w czerwonym kolorze, ale to tym bardziej przyciąga uwagę do dłoni, a tego właśnie chce unikać. Do tego inni patrzą na mnie jak na trędowatą, boją się, że to przejdzie na nich, a to jest choroba w 100% niezaraźliwa, spowodowana alergią. To wszystko blokuje mnie przed kontaktami z ludźmi, przed zawieraniem nowych znajomości zwłaszcza z mężczyznami, a nie mówię już o związku  Pozostaje mi być singielką z rękami w kieszeniach.
 Pozostaje mi być singielką z rękami w kieszeniach.

Ale dobrze że chociaż te kosmetyki eloderm co stosujemy łagodzą te podrażnienia itp. Dla dorosłych też są
 Ale dobrze że chociaż te kosmetyki eloderm co stosujemy łagodzą te podrażnienia itp. Dla dorosłych też są 
 Kochana... 11 lat różnicy
 Kochana... 11 lat różnicy  Poza tym nie w moim typie, ale na rower nie miałam jeszcze nigdy lepszego niż on kompana, to trzeba mu przyznać.
 Poza tym nie w moim typie, ale na rower nie miałam jeszcze nigdy lepszego niż on kompana, to trzeba mu przyznać.