Temat: Podsumowania, refleksje o życiu
Niedługo minie kolejny rok. Dla większości to dodatkowy powód żeby się trochę nad sobą poużalać. Co w tym roku mi się udało, a co nie wyszło? Czego się nauczyłam? Komu zawdzięczam najwięcej? Kto jest dla mnie ważny? Czy niektóre znajomości powinnam sobie odpuścić, czy jednak o nie zawalczyć? Co zrobić, żeby w kolejnym roku nie zranić tylu osób? Jak być lepszą osobą? Jak być szczęśliwą? Okres pomiędzy Świętami a Nowym Rokiem to dobry czas na przemyślenia, ale konstruktywne, bez użalania się nad sobą. Można pożegnać wtedy demony przeszłości, wyrzucić z serca żal i złość. Trzeba się zastanowić kogo kochamy, kto jest dla nas ważny, komu podziękować w te Święta za dobro, które od nich otrzymaliśmy. Wrócić do pięknych chwil, które spotkały nas tego roku. Wspomnieć tych, których może już nie ma obok nas. Zapalić świeczkę na grobie. Może jest ktoś obok nas, kto potrzebuje pomocy i nie jest za późno, żeby tej pomocy udzielić. Pamiętajmy, że dobro wraca Zawsze chcę, żeby kolejny rok był lepszy, a powinnam robić wszystko, żebym sama była lepsza, bo tylko mam wpływ na to, co się dzieje we mnie. Chociaż czasami jest ciężko i nikt Cię nie rozumie, to pamiętaj, że tylko Ty w głębi serca wiesz co jest dla Ciebie najlepsze. Słuchaj serca Wszystkiego dobrego w Nowym Roku, spokoju, zdrowia i jak najmniej chwil, które sprawiają, że brakuje Wam chęci do życia, a jak najwięcej radosnych chwil do wspominania