Po raz pierwszy w Polsce! Dziś premiera książek z serii „Food Tube Jamiego Olivera”. „Food Tube Jamiego Olivera” to prowadzony przez Jamiego kanał na You Tube, zrzeszający miłośników dobrego jedzenia.
Spośród zamieszczonych na kanale filmów Jamie wybrał trzy tematy kulinarne, tworząc w ten sposób trzy unikatowe książki kucharskie:
Szalony grill – 50 niesamowitych przepisów, które odmienią twoje grillowanie
Zajrzyj do środka: tutaj
Sezonowe słodkości – pomysłowe przepisy na pyszne ciastka i babeczki
Zajrzyj do środka: tutaj
Rodzinne przysmaki – przepisy od serca na każdy dzień tygodnia
Zajrzyj do środka: tutaj
Od dziś książki „Food Tube Jamiego Olivera”dostępne są w księgarniach w rewelacyjnej cenie 19,90 zł
Link do zakupów w Empiku:
www.empik.com
Więcej informacji na temat książek na kolejnych stronach:
Szalony grill – 50 niesamowitych przepisów, które odmienią twoje grillowanie
Food Tube Jamiego Olivera przedstawia Szalony grill, zbiór 50 niesamowitych przepisów, które odmienią twoje grillowanie. Ich autorem jest jedna z gwiazd Food Tube’a – DJ BBQ.
„Dzięki przepisom w tej książce, śmiesznym filmikom DJ’a BBQ na Food Tubie i odrobinie zaangażowania twoje grillowanie już nigdy nie będzie takie samo”
Jamie Oliver
Amerykański didżej i mistrz rusztu DJ BBQ uwielbia gotować na prawdziwym ogniu – kocha pieczone powoli i łagodnie wielkie kawały mięsa i dania przyrządzane szybko i wściekle dla tabunów ludzi. Pokazuje też masę świetnych dodatków i marynat, które sprawią, że padniesz z wrażenia.
Wśród rewelacyjnych przepisów DJ’a BBQ znajdziesz: kurczaka wędzonego w dymie wiśniowym, bombowe burgery, klasyczny teksaski mostek, kandyzowany filet wieprzowy, zabójcze rybne tacos czy grillowane plastry pomidorów.
Christian Stevenson alias DJ BBQ, człowiek o wielu talentach, jest felietonistą magazynu „FHM”, dostał Baftę za swój program RAD, a jego fantastyczny foodtruck w 2013 roku zdobył tytuł Best BBQ Shack w Brighton.
Dzięki tej książce odmienisz swoje grillowanie i przygotujesz ucztę, której nikt się nie oprze.
Sezonowe słodkości – pomysłowe przepisy na pyszne ciastka i babeczki
„Przepisy podzielone są na pory roku, dzięki czemu będziecie mogli swobodnie wybierać propozycje na każdy sezon. Książka może jest niewielka, ale za to nafaszerowana genialnymi przepisami”.
Jamie Oliver
Jako właścicielka Crumbs & Doilies, jednej z najbardziej kreatywnych londyńskich cukierni, Jemma dzieli się swoimi przepisami zarówno na proste, codzienne słodkie wypieki, jak i efektowne, przypisane porom roku odjazdowe ciasta. Zawierające dokładne instrukcje i praktyczne porady oraz wskazówki Sezonowe słodkości to pięknie pokazany zbiór przepisów, do których będziecie chcieli wracać, takich jak na przykład imponujący falisty tort malinowy, ekstracytrynowy tort bezowy, rozbrajające ciasto czekoladowe, a także babeczki sernikowo-jagodowe, maślano-popcornowe, kremowo-ciasteczkowe, takie o nazwie „Bałagan w Eton” i wiele innych.
Jemma Wilson zawodowo zajęła się pieczeniem, pracując dla sławnej piekarni Rose Bakery, jeszcze zanim w 2006 roku otworzyła własny biznes. Od tego czasu Crumbs & Doilies stała się jedną z najbardziej poważanych cukierni i zyskała jako pracowników najlepszych piekarzy ciast i babeczek w Londynie, którzy kładą nacisk na wysoką jakość produktów, odważne mieszanie smaków, piękną dekorację wypieków i wrażliwość na szczegóły, o które to elementy Jemma dba w każdym swoim przepisie.
Rodzinne przysmaki – przepisy od serca na każdy dzień tygodnia
„Kerryann to wielka osobowość, niezwykle ciepła, opiekuńcza, łagodna – z jej przepisami i praktycznymi wskazówkami zyskujesz masę przepisów, które będą ci służyć latami”. Jamie Oliver
Kerryann swoim rozsądnym podejściem do tworzenia przyjemnych rodzinnych przysmaków pokazuje, że z łatwością można przygotować pyszne dania, nie wydając na nie zbyt wiele. Jej liczne rady i sztuczki pozwolą wam wydobyć pełnię smaku ze świeżych, prostych i tanich produktów.
W książce przedstawia nowe wersje klasycznych dań z mięsa, ryb i warzyw: domowe paluszki rybne, miętowe purée z groszku, kalafiorowe curry z ziemniakami i ciecierzycą, kotleciki jagnięce z sałatką z bakłażana i jogurtem ogórkowo-miętowym.
Widzowie po raz pierwszy mogli ją zobaczyć jako jedną z praktykantek w Fifteen Jamiego Olivera na Channel 4. Pochodząca z Hackney we wschodnim Londynie Kerryann pracowała jako kelnerka, nim stała się uczennicą Jamiego i jej życie całkowicie się zmieniło.
Doświadczenie, które zdobyła, pracując jednocześnie jako szef kuchni i pełnoetatowa mama, sprawiło, że Rodzinne przysmaki to wyśmienity przewodnik po prostych przepisach na przysmaki dla całej rodziny.