Esencje do sosów – nowość marki Knorr

Avatar photo
30 marca 2015,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Koniec z mdłym smakiem, rzadką konsystencją i nieapetycznym kolorem sosu. Od dziś przygotujemy go też bez mąki i… bez grudek. Szefowie kuchni Knorr proponują bowiem Esencje do sosów, które pozwalają stworzyć pyszne, gęste i gładkie sosy do mięs pieczonych lub smażonych. Zapewniają im wyjątkowy smak oraz idealną kremową konsystencję. Dzięki nowym Esencjom do sosów Knorr każdy sos będzie smakował jak domowy.

Esencje występują w 5 wariantach smakowych: Do sosu pieczeniowego ciemnego, Do sosu pieczeniowego jasnego, Do sosu pieczarkowego, Do sosu cebulowego oraz Do potrawki z kurczaka. Zostały przygotowane na bazie bulionów w połączeniu z najlepszymi suszonymi ziołami i przyprawami, mi.in., w zależności od wariantu, z papryką, pieprzem, tymiankiem czy rozmarynem.

Esencja do sosu pieczeniowego ciemnego stanowi idealny dodatek do dań pieczonych i smażonych z wołowiny oraz karkówki. Cechuje się nie tylko doskonałym smakiem, ale również głęboką bursztynową barwą.

4
Esencja do sosu cebulowego swój niepowtarzalny smak zawdzięcza m.in. ekstraktowi z czerwonego wina. Tak przygotowany sos będzie doskonale pasował do karkówki lub wołowiny.

1
Esencja do sosu pieczeniowego jasnego posłuży do przygotowania smacznego, gęstego sosu, który najlepiej dopełni dania smażone i pieczone z kurczaka lub cielęciny. Miło zaskoczy dodatkiem pachnącego rozmarynu.

5
Esencja do sosu pieczarkowego pozwoli przygotować sos pieczarkowy, który doskonale podkreśli smak pieczonego kurczaka lub kotletów mielonych.

3
Esencja do potrawki z kurczaka pozwoli szybko i łatwo przygotować gęsty sos o wyjątkowym, głębokim smaku i aromacie. Kurczak podany w aksamitnym sosie będzie smakował doskonale.

2
Bazy pod trzy najpopularniejsze sosy, czyli pieczeniowy ciemny, pieczeniowy jasny oraz pieczarkowy dostępne są w mniejszych (2 kubeczki) i większych (4 kubeczki) opakowaniach.
Sugerowana cena detaliczna:
2 kubeczki – 3, 49 PLN
4 kubeczki – 5,99 PLN

 



FORUM - bieżące dyskusje

jaką wodę pić?
Nie lubisz smaku samej wody? Miałam tak kiedyś, a potem jakoś się przyzwyczaiłam.
Ogólnie o zdrowiu
Witaminka D musi być, do tego B12 i jak czuję się gorzej,...
Problem z włosami
No właśnie, słusznie zauważyłaś Iwonko, że to skład powinien decydować o wyborze suplementu. Zazwyczaj...
Na Jesienne smutki jakie zapachy?
O zapachu prania? :D Brzmi ciekawie. Zawsze lubiłam tę świeżość, jak ktoś w pobliżu...

Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.