Sadzone jajko, parówka lub kiełbaska, bekon, fasolka w sosie pomidorowym i tosty to podstawowe składniki angielskiego… śniadania. Często nie rozumiemy tego połączenia i podchodzimy do niego sceptycznie. Zdanie zmienia się jednak już po pierwszym kęsie.
Składniki:
2 jajka
2 cienkie plastry boczku parzonego ZM Pekpol
3 parówki Paryżanki klasyczne ZM Pekpol
2 pieczarki
1/3 puszki fasolki w sosie pomidorowym
łyżka masła
sól, pieprz
kromka chleba
Przygotowanie:
Na dużej patelni podsmażamy boczek, na niego wbijamy jajka. Dodajemy łyżkę masła i podsmażamy pokrojone w ćwiartki pieczarki. Podgrzewamy fasolkę i gotujemy parówki (można je też lekko zgrillować). Wszystkie składniki układamy na talerzu, podajemy z tostami lub razowym pieczywem.