Ekologiczny makaron orkiszowy ze świeżego, pełnego przemiału ziarna orkiszu, bez dodatku soli i jaj. Charakteryzuje się lekko orzechowym smakiem.
Do kupienia TUTAJ
Orkisz to stara zapomniana odmiana pszenicy prawie wcale nie poddawana procesom uszlachetniającym. Zawiera pełne, macierzyste substancje odżywcze. Świeżo mielony orkisz oprócz dużej zawartości białka, w którym zawarte są wszystkie istotne dla człowieka aminokwasy oraz potrzebne dla serca i układu krążenia nienasycone kwasy tłuszczowe, zawiera także więcej, niż którekolwiek ziarno pszeniczne, witamin i składników mineralnych. Jest szczególnie polecany osobom z dolegliwościami żołądkowymi, jak i alergią na pszenicę. Regularnie spożywany obniża poziom cholesterolu, reguluje trawienie, przyspiesza przemianę materii, zapobiega schorzeniom wątroby, wspomaga krążenie oraz wydolność układu nerwowego, poprawia pamięć i koncentrację, wzmacnia organizm, poprawia krew, skórę, włosy i paznokcie. Po prostu – chcesz być piękny i zdrowy jedz makaron orkiszowy.
www.nowa.niro-bio.pl