Domowy budyń – jak go zrobić?

9 marca 2011, dodał: Madzia444
Artykuł zewnętrzny

Każdy lubi słodkie przekąski. Domowy budyń jest smaczny, zdrowy, a co najważniejsze zrobisz go w błyskawicznym tempie. Idealnie nadaje się na podwieczorek w gronie przyjaciółek. Upewnij się, że masz wszystkie niezbędne produkty i do dzieła!

Przepis na budyń – składniki:

  • 2 szklanki mleka;
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej;
  • 2 łyżki cukru;
  • 1 łyżeczka masła;
  • cukier waniliowy;
  • 2 łyżki rodzynek;
  • owoce do dekoracji;

Przepis na budyń – wykonanie:

Odlej pół szklanki mleka, rozprowadź w niej mąkę ziemniaczaną. Rodzynki koniecznie musisz sparzyć (zawierają dwutlenek siarki). Pozostałe mleko zagotuj z dodatkiem cukru waniliowego, masła i zwykłego cukru. Do wrzącego roztworu wrzuć rodzynki i połącz z mąką wymieszaną w zimnym mleku. Zagotuj stale mieszając i gotuj na małym ogniu przez 1 – 2 minuty, nie dłużej, gdyż budyń zrobi się ciągliwy. Gotowy deser rozlej do pucharków. Budyń jest doskonały również na zimno.



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...