Dodatki do mięs i serów marki Stovit

10 grudnia 2013, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

 

Tak jak prawdziwi koneserzy sztuki zachwycają się dziełami sztuki, tak prawdziwi koneserzy smaku docenią tylko najbardziej wykwintne kompozycje smaków. Dodatki do mięs i serów marki Stovit – Borówka Czerwona, Jarzębina oraz Żurawina – zostaną docenione przez najbardziej wymagające podniebienia.

stovit_zbiorcze

Sztuka w słoiku
Dodatki marki Stovit stworzone zostały specjalnie dla osób, które nie boją się odkrywać nowych smaków i cenią sobie sztukę kulinarną na najwyższym poziomie. Borówka, Jarzębina oraz Żurawina tworzą idealne trio smakowe w połączeniu ze szlachetnymi gatunkami serów, na przykład z serem Camembert, Gorgonzola czy też serami kozimi. Doskonale komponują się podane z daniami mięsnymi, szczególnie dziczyzną i domowymi pasztetami. Prawdziwe rozkosze podniebienia to połączenie kuchni myśliwskiej z dzikimi owocami żurawiny czy jarzębiny.

Sztuka na stole
Podanie kolorowych dodatków w postaci Borówki Czerwonej, Jarzębiny i Żurawiny marki Stovit to, prócz uczty dla podniebienia, także uczta dla oka. Wygląd stołu, choć często pomijany, to bardzo ważny element obiadu czy kolacji. Dodatki w postaci naczyń wypełnionych kolorowymi sosami – rubinowymi borówkami i żurawiną, a także jarzębiną o barwie intensywnej pomarańczy – będą fantastycznym, kolorowym, a zarazem smacznym uzupełnieniem dekoracji stołu.

Sztuka na słoiku
Produkty marki Stovit to nie tylko wspaniałe smaki dzikich owoców zamkniętych w oryginalnie zaprojektowanych słoiczkach. Na nakrętkach pojawiają się reprodukcje pejzaży polskich miast zaczerpnięte z przedwojennych pocztówek. Dodatkowo aktualna edycja cieszy oko pięknymi, malowanymi owocami na etykietach.

Katalog produktów

borówka czerwona Premium – Zawiera duże ilości wapnia, magnezu, fosforu, a także witaminy A i C. Stanowi niezastąpiony dodatek do mięsa indyczego. Świetnie komponuje się także podana z mięsami ciemnymi oraz dziczyzną. Borówka Premium dostępna jest w słoiczkach o gramaturze 230 gram.

jarzębina Premium – Owoce jarzębiny są bogate w witaminę C, zawierają dwukrotnie więcej karotenu niż marchew. Surowe są niejadalne, lecz w postaci przetworów są doceniane w kuchni i przetwórstwie (głównie jako dodatek do dżemów). Jarzębinę podawać można w połączeniu z konfiturami. Z jej pomocą można stworzyć wyśmienity sos z dodatkiem wina, który tworzy doskonałe połączenie z mięsami i szlachetnymi serami. Stovit proponuje Jarzębinę Premium w 250 gramowych słoiczkach.

żurawina Premium – Owoce żurawiny uznawane są za jedne z najzdrowszych na świecie. Są skarbnicą żelaza, witaminy C, a także błonnika. Wysoka zawartość żelaza decyduje o przydatności żurawiny w diecie wegetariańskiej. Mięsa i sery podane z sosem żurawinowym to doskonały wybór. Produkt jest dostępny w 230 gramowym słoiczku.

Cena:

Borówka Czerwona Premium, słoiczek 230g, cena: 5,19zł
Jarzębina Premium, słoiczek 250g, cena: 5,19zł
Żurawina Premium, słoiczek 230g, cena: 5,19zł

Zapraszamy na stronę producenta: www.stovit.com.pl