Dodatki do karnawałowych potraw

23 stycznia 2015, dodał: BestBrandsPR
Artykuł zewnętrzny

file1422000529

Karnawałowe przyjęcie lada chwila, a Ty nie masz pomysłu na menu? Spokojnie! Dania z dodatkiem produktów Wytwórczej Spółdzielni Pracy „Społem” zaskoczą Twoich gości nie tylko wyglądem, ale przede wszystkim smakiem. Ponadto, przygotujesz je w „mgnieniu oka”!

Śledzie w curry

Na przygotowanie tej apetycznej potrawy potrzebujesz zaledwie chwilę. Wystarczy, że namoczysz filety śledziowe w zimnej wodzie, posiekasz drobno cebulę i opłuczesz gorącą wodą rodzynki. W kolejnym etapie na półmisku ułożysz pokrojone kawałki filetów i posypiesz je przygotowanymi wcześniej dodatkami. Następnie całość polejesz aromatycznym Sosem Kieleckim curry i odstawisz w chłodne miejsce na minimum 2 godz. Specjalna mieszanka orientalnych przypraw, kremowa konsystencja oraz oryginalny kolor sosu sprawią, że tak podane śledzie przypadną do gustu Twoim gościom.

Skrzydełka a’la BBQ

Zwolennicy nowoczesnej kuchni docenią zawarte w sosie połączenie świeżych pomidorów z naturalnym przecierem ze śliwek i jabłek, a także pikantne przyprawy. Marynata z Ketchupu Kieleckiego o smaku śliwkowym nada drobiowemu mięsu wyrazistego smaku. Dzięki jej zastosowaniu pieczone skrzydełka z kurczaka staną się kruche i soczyste.  Jednak, by aromat sosu wniknął do środka mięsa, należy dzień przed planowanym przyjęciem zamarynować skrzydełka w ketchupie, wstawić je do lodówki, a tuż przed przyjściem gości, upiec je w piekarniku lub na grillu elektrycznym. Smacznego!