„Tydzień Czekoladowy właśnie się rozpoczął, ale co z moją dietą?!” Pewnie nie jedna z Was pomyślała o tym samym. Podczas odchudzania krąży wokół nas mnóstwo pokus – ciasta, ciasteczka, musy, kremy, bita śmietana i… czekolada! Jak trudno jest oprzeć się tylu wspaniałym słodkościom.
Więc spieszymy Wam z pomocą! Poniżej przedstawiamy spis dietetycznych słodyczy, których nie musimy sobie odmawiać podczas diety. Piszcie w komentarzach, po który produkt chwyciłybyście najchętniej.
Klasyczna, gorzka czekolada z ksylitolem – ksylitol.com
Tabliczka doskonałej czekolady o naturalnym smaku i wysokiej zawartości kakao. Tabliczka zawiera ksylitol, a w miejscu jej wytwarzania nie przetwarza się orzechów. Polecana dla wegan i wegetarian, dla chorych na cukrzycę, celiakię, dla alergików i osób stosujących zdrową dietę. Zawiera 72% kakao w postaci masy kakaowej i masła kakaowego.
WYTWORZONA:
- bez użycia cukru,
- bez składników zawierających gluten,
- bez laktozy, jaj i innych składników pochodzenia zwierzęcego,
- bez GMO.
Czekolada ksylitolowa o mlecznym smaku – ksylitol.com
Doskonała, słodka czekolada o mlecznym smaku. Słodzona ksylitolem, zawiera 48% kakao. Dodatek organicznej soi w postaci mączki sojowej nadaje czekoladzie „oryginalny” mleczny smak. Duża tabliczka 100g. Zawiera soję. Zawiera 48% kakao w postaci masy kakaowej i masła kakaowego. Polecana dla wegan i wegetarian, dla chorych na cukrzycę, celiakię, dla alergików i osób stosujących zdrową dietę.
WYTWORZONA:
- bez użycia cukru,
- bez składników zawierających gluten,
- bez laktozy, jaj i innych składników pochodzenia zwierzęcego,
- bez GMO.
Słodzona ksylitolem organiczna czekolada – ksylitol.com
Organiczna czekolada zawierająca łuskane nasiona konopii. Dodatek konopii nadaje czekoladzie oryginalny smak zbliżony do tradycyjnej czekolady orzechowej. Wysoka zawartość kakao. Zawiera 72% kakao w postaci masy kakaowej i masła kakaowego.
Polecana dla wegan i wegetarian, dla chorych na cukrzycę, celiakię, dla alergików i osób stosujących zdrową dietę.
WYTWORZONA:
- bez użycia cukru,
- bez składników zawierających gluten,
- bez laktozy, jaj i innych składników pochodzenia zwierzęcego,
- bez GMO.
Czekolada ksylitolowa o smaku bananowym – ksylitol.com
Tabliczka doskonałej czekolady o naturalnym smaku i wysokiej zawartości kakao. Z
dodatkiem naturalnego aromatu bananowego oraz z dodatkiem organicznej soi, w postaci mączki sojowej, która wprowadza do czekolady „oryginalny” mleczny smak. Słodzona ksylitolem, zawiera 48% kakao.
Opakowanie w formie batonika 45g.
WYTWORZONA:
- bez użycia cukru,
- bez składników zawierających gluten,
- bez laktozy, jaj i innych składników pochodzenia zwierzęcego,
- bez GMO.
Czekolada z ekstraktem z naturalnej kawy – ksylitol.com
Tabliczka doskonałej czekolady o naturalnym smaku i wysokiej zawartości kakao. Z
dodatkiem ekstraktu z naturalnej kawy. Słodzona wyłącznie ksylitolem. Zawiera 72% kakao.
Opakowanie w formie batonika 45g.
WYTWORZONA:
- bez użycia cukru,
- bez składników zawierających gluten,
- bez laktozy, jaj i innych składników pochodzenia zwierzęcego,
- bez GMO.
Czekolada ksylitolowa o smaku truskawkowym – ksylitol.com
Tabliczka doskonałej czekolady o naturalnym smaku i wysokiej zawartości kakao. Z
dodatkiem naturalnego aromatu bananowego oraz z dodatkiem organicznej soi, w postaci mączki sojowej, która wprowadza do czekolady „oryginalny” mleczny smak. Słodzona ksylitolem, zawiera 48% kakao.
Opakowanie w formie batonika 45g.
WYTWORZONA:
- bez użycia cukru,
- bez składników zawierających gluten,
- bez laktozy, jaj i innych składników pochodzenia zwierzęcego,
- bez GMO.
Płatki czekoladowe – ksylitol.com
Warto je mieć w swojej kuchni. Już niewielki dodatek płatków wprowadza do deserów i potraw słodko-czekoladowy smak.
Płatki są niezwykle drobne, w formie wiórków czekoladowych. Dodanie niewielkiej ilości wystarcza, aby deser kusił widokiem i smakiem czekolady.
Sprzedawane w dużej paczce 125g z łatwym zamknięciem.
Niezastąpione przy przygotowywaniu (i dekorowaniu!) deserów owocowych, galaretek, ciast, kremów, zdrowych napojów i koktaili na bazie mleka sojowego i owoców.
Płatki zawierają 72% kakao i są słodzone ksylitolem.