Desery i ciasta z Ryżem Białym od marki Britta

12 kwietnia 2012,
dodał: KMC PR
Artykuł zewnętrzny

Konsumenci coraz częściej przekonują się o wszechstronnym zastosowaniu ryżu. Można go dodawać nawet do ciast oraz deserów. Słodkie wypieki z Ryżem Białym marki Britta doskonale sprawdzą się na podwieczorek, spotkanie z przyjaciółmi, rodzinną uroczystość.

Ryż, stanowiący podstawę wyżywienia 1/3 ludzkości, coraz częściej stosowany jest jako baza do ciast i deserów. Słodkie ryżowe przysmaki cieszą się coraz większą popularnością. Włosi gustują w cieście z ryżu (torta di rosso) oraz ryżowych kulkach ze słodkim nadzieniem i cukrową posypką. Grecy przygotowują ciastka z ryżowym nadzieniem (mpourekakia). Chińczycy gotują na parze nadziewane ryżem gruszki. Natomiast Duńczycy na święta serwują ryżowy deser z migdałami i ciepłym sosem wiśniowym (risalamande).

Popularnym deserem na bazie ryżu jest prosty w przygotowaniu pudding. Wystarczy wsypać Ryż Biały do wrzącego mleka i gotować na mniejszym ogniu aż do spęcznienia ziaren. Pudding ryżowy można podawać z bakaliami (rodzynkami, migdałami, orzechami, suszonymi morelami), sosami, dżemami, konfiturami i sokami owocowymi. Idealnie sprawdzą się też owoce: banany, jeżyny, maliny oraz truskawki. W Tajlandii jest najczęściej serwowany z mango, a w Indiach z kardamonem, rodzynkami i mleczkiem kokosowym.

Ciekawą propozycją na ryżowy wypiek jest babka. Puszyste i lekkie ciasto z Ryżu Białego gotowanego na mleku z cukrem zachwyci domowników i gości. Babkę ryżową najlepiej podawać z morelami, brzoskwiniami lub amerykańskimi borówkami.

Kolejnym pomysłem na ryżowy deser jest tarta. Wystarczy zapiec spód z ciasta francuskiego lub kruchego z nadzieniem na bazie Ryżu Białego. Belgijczycy, Holendrzy i Włosi przygotowują ją z pomarańczą, ananasem i żurawiną. Farsz ryżowy idealnie smakuje z dodatkiem jabłek i cynamonu.

Ryżowe desery i ciasta pozwolą uciec od rutyny w komponowaniu codziennej diety. Aby słodkie ryżowe wypieki smakowały perfekcyjnie warto wybrać ryż najwyższej jakości. Ryż Biały marki Britta pomoże przygotować oryginalne, wyszukane ciasta i desery, których smak zachwyci zarówno domowników, jak i gości.

Producent: Sawex Foods Sp. z o.o.
Produkt: Ryż Biały
Gramatura: 4 x 100g
Cena: 4,09 pln



FORUM - bieżące dyskusje

jaką wodę pić?
Nie lubisz smaku samej wody? Miałam tak kiedyś, a potem jakoś się przyzwyczaiłam.
Ogólnie o zdrowiu
Witaminka D musi być, do tego B12 i jak czuję się gorzej,...
Problem z włosami
No właśnie, słusznie zauważyłaś Iwonko, że to skład powinien decydować o wyborze suplementu. Zazwyczaj...
Na Jesienne smutki jakie zapachy?
O zapachu prania? :D Brzmi ciekawie. Zawsze lubiłam tę świeżość, jak ktoś w pobliżu...

Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.