Portal Uroda i Zdrowie oraz Dystrybutor Przysmaków Świata De Care wprowadziły mnie w posiadanie 5 produktów do testowania.
I są to:
śmietana condisoia
krem dijonnaise
sok z fig
olej kokosowy
woda kokosowa
O znakomitych właściwościach oleju kokosowego i moich spostrzeżeniach czytajcie TUTAJ, a o zaletach śmietany condisoia zapraszam TUTAJ, a o pysznej wodzie Coco Cool zapraszam TUTAJ a po zalety kremu Dijonnaise zapraszam TUTAJ a dziś zajmujemy się ostatnim produktem a mianowicie organicznym sokiem z fig.
W butelce znajduje się 500 ml soku i ja wykorzystałam go do ostatniej kropli.
Zrobiłam sernik na zimno z galaretką z fig oraz lody jogurtowo-figowe i nawet kilka łyków zostało do wypicia.
Konsystencja gęstego soku a smak słodko-orzeźwiający ( dodatek jabłek), dla mnie ok.
Bez cukru i w 100 % bez konserwantów a tylko z miąższu świeżych fig.
I jeśli jeszcze okazuje się że to naturalny detox to czegóż chcieć więcej, mnie sok z fig „kupił”.
Figi to także znakomite źródło witamin i minerałów więc pijmy go dla zdrowia i urody.
O dobroczynnych właściwościach soków organicznych poczytajcie sobie TUTAJ
A teraz moje
Lody jogurtowo-figowe
Składniki:
- 200 ml soku z fig
- 350 ml jogurtu greckiego
- 2 łyżki cukru pudru
- sos czekoladowy do deserów
Wszystkie składniki dobrze wymieszać mikserem i w pojemniku np.po lodach kupionych wcześniej włożyć do zamrażarki.
I tu będzie trochę czasochłonnej pracy ale warto -ja nie mam maszynki do lodów i taka metoda jest niezawodna.
Co 45-50 minut miksujemy lody i wkładamy ponownie do zamrażarki i tak 4-5 razy.
Potem zostawiamy do całkowitego zamrożenia.
Lody są zmrożone na „kość” i dlatego przed spożyciem trzeba je wyjąć kilka minut wcześniej.
Nakładać do pucharków, polać sosem czekoladowym i smacznego.
Zapraszam także na sernik na zimno z galaretką z fig.
Składniki:
- 1 galaretka z czarnej porzeczki
- 220 ml organicznego soku z fig
- 450 g sera białego kremowego
- 2 serki homogenizowane naturalne po 150 g każdy
- 250 ml śmietany 30%
- 1 łyżka żelatyny
- 1 śmietan-fix
- 4 łyżki stołowe cukru pudru waniliowego
- rodzynki
- żurawina
- biszkopty okrągłe
Żelatynę namoczyć w 2 łyżkach wody a następnie rozpuścić i wlać do soku z fig a następnie zostawić do lekkiego stężenia.
Sery wymieszać razem.
Galaretkę z czarnej porzeczki rozpuścić w 200 ml wrzątku, wymieszać i zostawić do wystygnięcia.
Śmietanę ubić z cukrem na sztywną pianę dodając także śmietan-fix.
Połączyć razem ubitą śmietanę i ser i dobrze wymieszać.
Dodać do masy serowo-śmietanowej wystudzoną galaretkę z czarnej porzeczki.
Dobrze wszystkie składniki wymieszać.
Na dno tortownicy ( u mnie silikonowa o śr.18 cm ) wyłożyć okrągłe biszkopty a na nie wylać masę serową.
Do masy powciskać ( jest dość gęsta) 2-3 łyżki rodzynek a także żurawiny i wyrównać wierzch nożem.
Wstawić do lodówki do stężenia.
Gdy masa serowa stężeje wylać na nią galaretkę z soku z fig.
Ponownie wstawić do stężenia.
Życzę smacznego.
Podsumowując moje testowanie produktów De Care to muszę przyznać, że byłam zadowolona, że wszystkie były doskonałej jakości oraz tak zdrowe i smaczne.
Firmy De Care nie znałam, ale teraz wiem że zbyt późno poznałam, mają tam naprawdę pyszne i nieznane mi wcześniej produkty.
Polecam.
Będą gościć w mojej spiżarni na pewno, a Was zapraszam do próbowania.
Testowała:
Dorota – Gotuję, piekę, eksperymenty to moja specjalność,fotografuję i kocham podróże. Nick – doowa
Prowadzi bloga: http://doowa.blogspot.com/