De Care – organiczny sok z fig – opinia blogerki

4 maja 2012, dodał: doowa
Artykuł zewnętrzny

Portal Uroda i Zdrowie oraz Dystrybutor Przysmaków Świata De Care wprowadziły mnie w posiadanie 5 produktów do testowania.
I są to:

Organiczny sok z fig

śmietana condisoia
krem dijonnaise
sok z fig
olej kokosowy
woda kokosowa

O znakomitych właściwościach oleju kokosowego i moich spostrzeżeniach czytajcie  TUTAJ, a o zaletach śmietany condisoia zapraszam TUTAJ, a o pysznej wodzie Coco Cool zapraszam TUTAJ a po zalety kremu Dijonnaise zapraszam TUTAJ a dziś zajmujemy się ostatnim produktem a mianowicie organicznym sokiem z fig.

W butelce znajduje się 500 ml soku i ja wykorzystałam go do ostatniej kropli.
Zrobiłam sernik na zimno z galaretką z fig oraz lody jogurtowo-figowe i nawet kilka łyków zostało do wypicia.
Konsystencja gęstego soku a smak słodko-orzeźwiający ( dodatek jabłek), dla mnie ok.
Bez cukru i w 100 % bez konserwantów a tylko z miąższu świeżych fig.
I jeśli jeszcze okazuje się że to naturalny detox to czegóż chcieć więcej, mnie sok z fig „kupił”.
Figi to także znakomite źródło witamin i minerałów więc pijmy go dla zdrowia i urody.
O dobroczynnych właściwościach soków organicznych poczytajcie sobie TUTAJ

A teraz moje
Lody jogurtowo-figowe

Lody jogurtowo-figowe

Składniki:

  • 200 ml soku z fig
  • 350 ml jogurtu greckiego
  • 2 łyżki cukru pudru
  • sos czekoladowy do deserów

Wszystkie składniki dobrze wymieszać mikserem i w pojemniku np.po lodach kupionych wcześniej włożyć do zamrażarki.

I tu będzie trochę czasochłonnej pracy ale warto -ja nie mam maszynki do lodów i taka metoda jest niezawodna.
Co 45-50 minut miksujemy lody i wkładamy ponownie do zamrażarki i tak 4-5 razy.
Potem zostawiamy do całkowitego zamrożenia.
Lody są zmrożone na „kość” i dlatego przed spożyciem trzeba je wyjąć kilka minut wcześniej.
Nakładać do pucharków, polać sosem czekoladowym i smacznego.

Zapraszam także na sernik na zimno z galaretką z fig.

Sernik z galaretką z fig

Składniki:

  • 1 galaretka z czarnej porzeczki
  • 220 ml organicznego soku z fig
  • 450 g sera białego kremowego
  • 2 serki homogenizowane naturalne po 150 g każdy
  • 250 ml śmietany 30%
  • 1 łyżka żelatyny
  • 1 śmietan-fix
  • 4 łyżki stołowe cukru pudru waniliowego
  • rodzynki
  • żurawina
  • biszkopty okrągłe

Żelatynę namoczyć w 2 łyżkach wody a następnie rozpuścić i wlać do soku z fig a następnie zostawić do lekkiego stężenia.
Sery wymieszać razem.
Galaretkę z czarnej porzeczki rozpuścić w 200 ml wrzątku, wymieszać i zostawić do wystygnięcia.
Śmietanę ubić z cukrem na sztywną pianę dodając także śmietan-fix.
Połączyć razem ubitą śmietanę i ser i dobrze wymieszać.
Dodać do masy serowo-śmietanowej wystudzoną galaretkę z czarnej porzeczki.
Dobrze wszystkie składniki wymieszać.
Na dno tortownicy ( u mnie silikonowa o śr.18 cm ) wyłożyć okrągłe biszkopty a na nie wylać masę serową.
Do masy powciskać ( jest dość gęsta) 2-3 łyżki rodzynek a także żurawiny i wyrównać wierzch nożem.
Wstawić do lodówki do stężenia.
Gdy masa serowa stężeje wylać na nią galaretkę z soku z fig.
Ponownie wstawić do stężenia.

Życzę smacznego.
Podsumowując moje testowanie produktów De Care to muszę przyznać, że byłam zadowolona, że wszystkie były  doskonałej jakości oraz tak zdrowe i smaczne.
Firmy De Care nie znałam, ale teraz wiem że zbyt późno poznałam, mają tam naprawdę pyszne i nieznane mi wcześniej produkty.
Polecam.
Będą gościć w mojej spiżarni na pewno, a Was zapraszam do próbowania.

Testowała:

Dorota – Gotuję, piekę, eksperymenty to moja specjalność,fotografuję i kocham podróże. Nick – doowa
Prowadzi bloga: http://doowa.blogspot.com/



FORUM - bieżące dyskusje

botoks gdzie kupić?
Czy są tu osoby prowadzące salony medycyny estetycznej? Gdzie kupujecie botoks? Macie sprawdzone...
Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...