Czosnek włoski w oleju OLE! – Pikantna Carbonara

21 października 2016, dodał: ACHA PR
Artykuł zewnętrzny

Czosnek jest nie tylko aromatyczny i smaczny, ale też dobry dla naszego zdrowia i układu odpornościowego. Jeśli więc zastanawiasz się nad skutecznym antidotum na jesienno-zimowe przeziębienia, rozważ wcielenie go do swojej diety. Nie jest to trudne, bo możesz dodać go do wielu dań – na przykład do włoskiego Spaghetti Carbonara.

Pshot_czosnek_wloski_212_RGB

Niewiele jest rodzinnych posiłków tak pożywnych i łatwych w przygotowaniu jak Carbonara. To tradycyjne włoskie danie będzie gotowe w niespełna pół godziny, więc warto go przygotować, aby cieszyć się smakiem Włoch we własnych czterech ścianach! Składniki, których będziesz potrzebować to:

– 350 g makaronu spaghetti,

– 1 słoik Czosnku włoskiego w oleju OLE!,

– 200 g bekonu,

– 2 jajka oraz 1 dodatkowe żółtko,

– 80 g startego sera włoskiego,

– sól i pieprz.

Makaron ugotuj „al dente” w posolonej wodzie. W międzyczasie posiekaj bekon oraz czosnek, a następnie krótko podsmaż na patelni. Im więcej czosnku, tym bardziej intensywny aromat – dodaj go wedle upodobań. Ugotowany makaron wrzuć na patelnię i smaż przez moment wraz z bekonem i czosnkiem, dodając odrobinę oleju ze słoika OLE! Wbij jajka do dużej miski, dodając ser i szczyptę soli. Następnie, do miski dorzuć makaron i szybko wymieszaj. Dopraw do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Smak tradycyjnego Spaghetti Carbonara jest niezrównany. Smacznego!

Czosnek włoski w oleju OLE!

Cena ok. 6 zł

Pojemność: 212ml

www.wole-ole.pl



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...