Czosnek włoski w oleju OLE! – Pikantna Carbonara

21 października 2016, dodał: ACHA PR
Artykuł zewnętrzny

Czosnek jest nie tylko aromatyczny i smaczny, ale też dobry dla naszego zdrowia i układu odpornościowego. Jeśli więc zastanawiasz się nad skutecznym antidotum na jesienno-zimowe przeziębienia, rozważ wcielenie go do swojej diety. Nie jest to trudne, bo możesz dodać go do wielu dań – na przykład do włoskiego Spaghetti Carbonara.

Pshot_czosnek_wloski_212_RGB

Niewiele jest rodzinnych posiłków tak pożywnych i łatwych w przygotowaniu jak Carbonara. To tradycyjne włoskie danie będzie gotowe w niespełna pół godziny, więc warto go przygotować, aby cieszyć się smakiem Włoch we własnych czterech ścianach! Składniki, których będziesz potrzebować to:

– 350 g makaronu spaghetti,

– 1 słoik Czosnku włoskiego w oleju OLE!,

– 200 g bekonu,

– 2 jajka oraz 1 dodatkowe żółtko,

– 80 g startego sera włoskiego,

– sól i pieprz.

Makaron ugotuj „al dente” w posolonej wodzie. W międzyczasie posiekaj bekon oraz czosnek, a następnie krótko podsmaż na patelni. Im więcej czosnku, tym bardziej intensywny aromat – dodaj go wedle upodobań. Ugotowany makaron wrzuć na patelnię i smaż przez moment wraz z bekonem i czosnkiem, dodając odrobinę oleju ze słoika OLE! Wbij jajka do dużej miski, dodając ser i szczyptę soli. Następnie, do miski dorzuć makaron i szybko wymieszaj. Dopraw do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Smak tradycyjnego Spaghetti Carbonara jest niezrównany. Smacznego!

Czosnek włoski w oleju OLE!

Cena ok. 6 zł

Pojemność: 212ml

www.wole-ole.pl