Belgijskie czekolady Cavalier słodzone stewią

24 stycznia 2014, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Cavalier to czekolady, którymi zajadamy się przez wszystkie dni tygodnia bez żadnych wyrzutów sumienia. Dlaczego? Z tej prostej przyczyny, że zawierają: zero cukru, zdecydowanie obniżony poziom kalorii oraz bogactwo błonnika i antyoksydantów. A przy tym są tak smaczne, że otrzymały główną nagrodę dziennikarzy na prestiżowych, międzynarodowych targach słodyczy w Kolonii w 2012 roku.

Cavalier_all_1100x800

Tajemnica smaku i zdrowotnych właściwości czekolad Cavalier kryje się w ich pochodzeniu oraz składnikach. Czekoladowe tabliczki, praliny, batoniki i kremy oraz czekolada do picia tej marki są produkowane w Belgii, a więc w kraju o największych tradycjach w komponowaniu pysznych słodyczy. Tym razem jednak zastosowano zupełnie unikalną recepturę – swój słodki smak czekolady Cavalier zawdzięczają naturalnemu ekstraktowi ze stewii. Dzięki temu uniknięto stosowania cukru, który stanowi 48% zwykłej czekolady i może przyczyniać się do cukrzycy, otyłości czy próchnicy.

czekolada_na_goraco

doskonały smak i jakość belgijskiej czekolady
brak cukru oraz sztucznych słodzików
obniżona kaloryczność
bogactwo błonnika i antyoksydantów, źródło magnezu, cynku, żelaza i witamin z grupy B
idealny smakołyk dla osób chorych na cukrzycę

Stewia to roślina pochodząca z Ameryki Południowej. Pozyskuje się z niej słodki ekstrakt, który nie jest przyswajany przez organizm, dzięki czemu – mimo iż jest 300 razy słodszy od cukru – ma zerową wartość kaloryczną. W efekcie produkty Cavalier zawierają nawet do… 200 kalorii mniej od innych czekolad.

praliny

Marka czekolad Cavalier jest więc naturalnym wyborem dla osób, które chcą lub z różnych względów muszą unikać cukru, ale nadal pragną doświadczać bajecznego smaku czekolady.

cavalier_krem_czekoladowy_250_small

 

Czekolady – obok klasycznych czekolad: mlecznej i deserowej – na szczególną uwagę zasługuje biała czekolada z malinami i mango oraz czekolady z nadzieniem pralinowym i kawowym.

Czekolada do picia – rewelacyjna do picia na gorąco oraz jako polewa do ciast, lodów i innych deserów, znakomity dodatek do mleka zamiast kakao, doskonała z truskawkami.

Batony – 20 różnych smaków, w tym baton z czekolady deserowej z palonymi ziarnami kakaowca, baton z białej czekolady z nadzieniem kokosowym oraz baton z nadzieniem pomarańczowym.

Batoniki – m.in. z dodatkiem owoców leśnych (źródło antyoksydantów), jęczmienia i chrupek ryżowych (błonnik), siemienia lnianego (kwasy Omega-3) czy mango z malinami (witaminy D i E).

Krem czekoladowy – z zawartością błonnika sięgającą 37% (5-7 krotnie wyższą niż w zwykłym kremie).
Praliny, praliny muszelki i neapolitanki (czekoladki na jeden kęs) – z antyoksydantami, magnezem, cynkiem, żelazem oraz witaminami.



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...