Belgijskie czekolady Cavalier słodzone stewią | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Belgijskie czekolady Cavalier słodzone stewią

24 stycznia 2014, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Cavalier to czekolady, którymi zajadamy się przez wszystkie dni tygodnia bez żadnych wyrzutów sumienia. Dlaczego? Z tej prostej przyczyny, że zawierają: zero cukru, zdecydowanie obniżony poziom kalorii oraz bogactwo błonnika i antyoksydantów. A przy tym są tak smaczne, że otrzymały główną nagrodę dziennikarzy na prestiżowych, międzynarodowych targach słodyczy w Kolonii w 2012 roku.

Cavalier_all_1100x800

Tajemnica smaku i zdrowotnych właściwości czekolad Cavalier kryje się w ich pochodzeniu oraz składnikach. Czekoladowe tabliczki, praliny, batoniki i kremy oraz czekolada do picia tej marki są produkowane w Belgii, a więc w kraju o największych tradycjach w komponowaniu pysznych słodyczy. Tym razem jednak zastosowano zupełnie unikalną recepturę – swój słodki smak czekolady Cavalier zawdzięczają naturalnemu ekstraktowi ze stewii. Dzięki temu uniknięto stosowania cukru, który stanowi 48% zwykłej czekolady i może przyczyniać się do cukrzycy, otyłości czy próchnicy.

czekolada_na_goraco

doskonały smak i jakość belgijskiej czekolady
brak cukru oraz sztucznych słodzików
obniżona kaloryczność
bogactwo błonnika i antyoksydantów, źródło magnezu, cynku, żelaza i witamin z grupy B
idealny smakołyk dla osób chorych na cukrzycę

Stewia to roślina pochodząca z Ameryki Południowej. Pozyskuje się z niej słodki ekstrakt, który nie jest przyswajany przez organizm, dzięki czemu – mimo iż jest 300 razy słodszy od cukru – ma zerową wartość kaloryczną. W efekcie produkty Cavalier zawierają nawet do… 200 kalorii mniej od innych czekolad.

praliny

Marka czekolad Cavalier jest więc naturalnym wyborem dla osób, które chcą lub z różnych względów muszą unikać cukru, ale nadal pragną doświadczać bajecznego smaku czekolady.

cavalier_krem_czekoladowy_250_small

 

Czekolady – obok klasycznych czekolad: mlecznej i deserowej – na szczególną uwagę zasługuje biała czekolada z malinami i mango oraz czekolady z nadzieniem pralinowym i kawowym.

Czekolada do picia – rewelacyjna do picia na gorąco oraz jako polewa do ciast, lodów i innych deserów, znakomity dodatek do mleka zamiast kakao, doskonała z truskawkami.

Batony – 20 różnych smaków, w tym baton z czekolady deserowej z palonymi ziarnami kakaowca, baton z białej czekolady z nadzieniem kokosowym oraz baton z nadzieniem pomarańczowym.

Batoniki – m.in. z dodatkiem owoców leśnych (źródło antyoksydantów), jęczmienia i chrupek ryżowych (błonnik), siemienia lnianego (kwasy Omega-3) czy mango z malinami (witaminy D i E).

Krem czekoladowy – z zawartością błonnika sięgającą 37% (5-7 krotnie wyższą niż w zwykłym kremie).
Praliny, praliny muszelki i neapolitanki (czekoladki na jeden kęs) – z antyoksydantami, magnezem, cynkiem, żelazem oraz witaminami.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz