Cukier puder trzcinowy DIAMANT do testów!

10 grudnia 2013, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Zapraszamy do testowania nowości – 5 blogerkom przekażemy cukier puder trzcinowy DIAMANT o gramaturze 300 g. Zgłaszajcie się w komentarzach, podając link do swojego bloga!

Cukier puder trzcinowy DIAMANT pozwala na odkrywanie nowych walorów smakowych! Niezwykle puszysty i delikatny doskonale nadaje się do wypieków, kremów i egzotycznych deserów. Jest niezastąpiony do przygotowania smacznych polew i lukrów o złocistej, barwie i charakterystycznym trzcinowym posmaku. Ten produkt po prostu zachęca do eksperymentowania w kuchni!

22

Cukier puder trzcinowy DIAMANT jest wyjątkowy nie tylko ze względu na swój smak, ale i unikalność. To jedyny cukier trzcinowy w formie pudru produkowany w Polsce i dostępny dla Konsumentów na szeroką skalę w sieciach handlowych! Świetna oferta dla tych, którzy poszukują oryginalności i nowych inspiracji kulinarnych.

Słodkości przygotowane z jasnym puchem smakują i wyglądają niezwykle atrakcyjnie. Złocisty kolor i trzcinowy posmak polew uzyskany jest dzięki pozostałości wartościowej melasy, która nie jest całkowicie usuwana w trakcie procesu produkcji. Poza tym dodatek hipoalergicznej tapioki (skrobi z bulw korzeniowych manioku) zapobiega powstawaniu grudek i sprawia, że polewy i lukry wykonane na bazie tego produktu są gładkie, lśniące i mają elastyczną konsystencję.

Funkcjonalne strunowe opakowanie cukru pudru trzcinowego umożliwia jego higieniczne i długie przechowywanie, chroniąc jednocześnie produkt przed wilgocią, zanieczyszczeniem oraz utratą puszystości, sypkości i lekkości.