Produkty z wieloletnią historią podbijają nasze serca! Moda na zdrową i lokalną kuchnię zatacza w Polsce coraz szersze kręgi, a my z nieukrywaną radością wracamy do smaków tak dobrze znanym naszym rodzicom, dziadkom i pradziadkom. Niepowtarzalna i ponadczasowa… taka jest właśnie tradycja. Czy wiecie, w czym tkwi jej największy sekret?
Olbrzymi potencjał, jaki drzemie w sprawdzonych, domowych przepisach widać przede wszystkim po rosnącej liczbie modnych blogów kulinarnych. Chcemy być zdrowi, pełni sił i odżywiać się jak nasi przodkowie – jeść prosto, ale ze smakiem!
Na naszych stołach coraz częściej królują kasze – oczyszczająca jaglana, pożywna jęczmienna, pęczak i gryczana, a świeże warzywa i owoce, zamiast w najbliższym markecie, z przyjemnością kupujemy u zaprzyjaźnionego rolnika. W mieszkaniu pachnie domowym chlebem, podczas gdy na parapecie kuchennym w doniczkach kwitną świeże zioła. Brzmi jak bajka? A jednak… to coraz częściej nasza codzienność!
Warto dodać, że na rynku spożywczym istnieje również wąskie grono producentów, którzy od wielu lat stawiają wyłącznie na produkty oparte o sprawdzone i tradycyjne receptury. Jednym z takich przedsiębiorstw jest bez wątpienia Wytwórcza Spółdzielcza Pracy „Społem” z Kielc. W ofercie WSP „Społem” znajdziemy m.in. nową serię Musztard Kieleckich, a pośród nich prawdziwą legendę… Musztardę Kielecką delikatesową stołową, goszczącą na polskich stołach od przeszło 80 lat! Wybór kieleckich specjałów to gwarancja, że w parze z wizerunkiem produktu, idzie także wysoka jakość. Musztardy Kieleckie powstają wyłącznie z połączenia składników najwyższej jakości – kilku odmian gorczycy, aromatycznych przypraw, pachnących ziół oraz octu wytwarzanego w drewnianych kadziach zgodnie z dawnymi sposobami. Może właśnie dlatego, już od tylu lat, podbijają serca wielu Polaków?
Na czym polega magia tradycji? Jest tylko jeden sposób, aby się przekonać. Wprowadźmy ją do swoich kuchni i pozwólmy się oczarować sprawdzonym smakom!