FONDENTE EXTRA – zdecydowany zapach ciemnej czekolady – kompozycja oparta na aromacie ciemnej czekolady, wzbogaconej skórką pomarańczową, orzechów laskowych, kakao oraz miodu z odrobiną piżma.
BIANCO CLASSICO – kompozycja oparta na białej kremowej czekoladzie z odrobiną owoców- porzeczek i malin, wzbogacona o aromaty orzechów laskowych oraz wanilii.
Ciocolatto Mon Amour tych słów nikomu nie trzeba tłumaczyć.
To dwie intrygujące kompozycje zapachowe mające zbawienny wpływ na nasze ciało i nastrój.
Czekolada jako składnik kosmetyków staje się coraz bardziej popularna. Czekolada pozyskiwane jest z ziaren kakaowca. Podobnie jak ziarno kakaowe zawiera ona cały szereg cennych dla organizmu ludzkiego substancji (m.in. olejek migdałowy, oliwa, kofeina), wykazujących między innymi działanie wyszczuplająco-ujędrniające oraz relaksujące.
Czekoladowe kosmetyki rozjaśniają i dodają blasku zmęczonej skórze, a oprócz tego mają działanie nawilżające, wygładzające i chronią przed starzeniem się.
Obok działania przeciwrodnikowego (flawonoidy i kwasy fenolowe) masa czekoladowa jest nośnikiem innych substancji cennych dla organizmu. Zawarta w czekoladzie fenyloetyloamina, zaliczana m.in. do substancji zwiększających produkcję hormonów szczęścia- endorfin, powoduje, że preparaty na jej bazie relaksują i poprawiają nastrój.