CIASTO

20 stycznia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

    paczka okrągłych biszkoptów
    2 galaretki o różnych smakach
    2 jabłka
    1 banan
    1pomarańcza lub mandarynka, lub inne owoce2 białka


      Na początek ułożyć biszkopty w wysmarowanej tortownicy na dno i na boki. Dwa jabłka obrać i pokroić w grubą kostkę. Włożyć do garnka, wlać odrobinę wody. Lekko podgotować(3 min) tylko tyle aby owoce się  zeszkliły. Do tego wlewamy połowę galaretki rozpuszczonej w szklance wody. Wykładamy na biszkopty i wynosimy w chłodne miejsce np. na balkon. Następnie ubijamy 2 białka i do tego dodajemy resztę galaretki. Ubitą pianę wykładamy na jabłka. Dekorujemy owocami, można polać polewą czekoladową i
      posypać rodzynkami. Na to wylewamy drugą galaretkę i czekamy aż wszystko zastygnie. Smacznego

      file1264012938



      Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

      Dodaj komentarz