Ciasto z truskawkami

16 lipca 2012, dodał: Mysiunia
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

2 szklanki mąki
1 szklanka cukru
0,5 kostki margaryny
1 łyżeczka proszku do pieczenia
4 jajka
25 truskawek

Przygotowanie:

Białka ubijamy na sztywną pianę, następnie dodajemy cukier i stopniowo po 1 żółtku cały czas miksując. Dodajemy mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy drewnianą łyżką, na sam koniec wolnym strumieniem wlewamy rozpuszczoną, chłodną margarynę (cały czas mieszamy). Ciasto wlewamy do wąskiej, posmarowanej foremki, a nastepnie układamy świeże truskawki i lekko, do połowy ich wysokości wciskamy w ciasto. Pieczemy 40 minut w temp. 170*

file1342449433



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Fotowoltaika - największy problem r…
Zespół naukowy z USA, Wielkiej Brytanii i Włoch opracował urządzenie rozwiązujące problem nagrzewających...
Wczesne truskawki niezdrowe?
Wczesnowiosenne owoce i warzywa zawierają szeroką gamę szkodliwych dla zdrowia pestycydów. Te sprowadzane...
W jakiej pozycji spać?
Spanie w nieodpowiedniej pozycji może prowadzić do dolegliwości bólowych, migren, uczucia zmęczenia. Zdaniem kręgarzy...
Dyrektywa budynkowa EPBD
Parlament Europejski przegłosował dyrektywę EPBD. Jej celem jest zwiększenie efektywności energetycznej budynków i eliminacja paliw...