Ciasto z kremem chałwowym

9 września 2014,
dodał: NaWidelcu
Artykuł zewnętrzny

SKŁADNIKI:

Na biszkopt:

6 jajek
6 łyżek cukru
8 łyżek mąki pszennej
łyżeczka proszku do pieczenia

Na krem:

200 g chałwy
200 g margaryny
5 łyżek cukru
25 ml alkoholu
płatki migdałowe

PRZYGOTOWANIE:

Mieszamy składniki na biszkopt. Pieczemy w nasmarowanej formie przez 30 minut w temperaturze 180 stopni. Przygotowanie kremu: Nakładamy do miseczki chałwę, margarynę cukier i mieszamy. Zimny biszkopt przekrawamy na pół. Nasączamy alkoholem. Przekładamy kremem, wierzch posypujemy płatkami migdałów.



FORUM - bieżące dyskusje

Włosy wypadają i łamią się... jak s…
Na włosy świetnie działają wszelkie wcierki trychologiczne np peeling kwasowy i inne specyfiki...
Nadkwasota
Czy ktoś skutecznie wyleczył nadkwasotę dzięki diecie lub naturalnym metodom: zioła, suplementy itp?...
Co sądzicie o liposukcji.
Liposukcja jest dość inwazyjnym zabiegiem, związanym z koniecznością miejscowego znieczulenia. Problemem są jednak częste...
Powiekszenie biustu
W Pure Clinic w Lublinie wykonywane jest powiększanie piersi z użyciem przeszczepu tłuszczu. Jestem...