Ciasto z kremem chałwowym

9 września 2014, dodał: NaWidelcu
Artykuł zewnętrzny

SKŁADNIKI:

Na biszkopt:

6 jajek
6 łyżek cukru
8 łyżek mąki pszennej
łyżeczka proszku do pieczenia

Na krem:

200 g chałwy
200 g margaryny
5 łyżek cukru
25 ml alkoholu
płatki migdałowe

PRZYGOTOWANIE:

Mieszamy składniki na biszkopt. Pieczemy w nasmarowanej formie przez 30 minut w temperaturze 180 stopni. Przygotowanie kremu: Nakładamy do miseczki chałwę, margarynę cukier i mieszamy. Zimny biszkopt przekrawamy na pół. Nasączamy alkoholem. Przekładamy kremem, wierzch posypujemy płatkami migdałów.



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...