Chrupka polewa na ciasto

9 sierpnia 2011,
dodał: jaga23
Artykuł zewnętrzny

Zazwyczaj ciasta dekorujemy tradycyjnymi czekoladowymi polewami lub cukrem pudrem. Wspaniałym i pysznym sposobem na dekorację ciasta jest polewa z lentilek. Najlepiej jest rozdusić w woreczku kolorowe pastylki tłuczkiem, a następnie rozpuścić je w kąpieli wodnej dodając do masy odrobinę mleka. Przygotowaną w ten sposób polewę rozprowadzamy na wystudzonym cieście. Jest pyszna i chrupka. Spróbujcie bo warto :)



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....