Wiosną chętnie urozmaicamy jadłospis świeżymi warzywami, które kuszą nas swoimi kolorami, zapachami, a także… wyjątkowymi smakami. Jednak co zrobić, by nowalijki były jeszcze pyszniejsze? Wystarczy dodać do sałatki łyżkę Majonezu Kieleckiego.
Kompozycje przyrządzane np. z rzodkiewek, ogórków, sałaty masłowej i szczypiorku są idealnym dodatkiem nie tylko do głównych posiłków. Mogą stanowić także orzeźwiającą przekąskę w ciągu dnia, którą zabierzemy ze sobą np. do pracy. Dlatego warto już w poniedziałek zaplanować tygodniowe menu i wpleść w nie pierwsze, wiosenne, soczyste warzywa.
Sałatka z „charakterem”
Majonez Kielecki Omega-3, dzięki aksamitnej konsystencji połączy składniki sałatki w idealną całość, a także doda nowalijkom wyrazistości. Ze względu na brak substancji konserwujących oraz wysoką zawartość nienasyconych kwasów tłuszczowych Omega-3, wyrób z pewnością przypadnie do gustu zwolennikom racjonalnego odżywiania. Zatem, warzywne przekąski – czas…start!